Premiér Babiš: Podepíšeme společné memorandum, které určí pravidla

08.03.2018 19:17

Předseda vlády Andrej Babiš se ve čtvrtek 8. března 2018 setkal na Úřadě vlády s Tomášem Peťovským, generálním ředitelem Uber v ČR a na Slovensku, a dalšími zástupci této společnosti.

Premiér Babiš: Podepíšeme společné memorandum, které určí pravidla
Foto: Daniela Černá
Popisek: Andrej Babiš

Domluvili se na uzavření společného memoranda, které definuje například to, že řidiči budou mít živnostenský list a zavedenou elektronickou evidenci tržeb.

Setkání se zúčastnili i ministryně financí Alena Schillerová, ministr dopravy Dan Ťok, primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová a náměstek ministra průmyslu a obchodu pro internetizaci ČR Ondřej Malý.

Podle premiéra Andreje Babiše vláda podporuje nové technologie, nesmí to ale vést k porušování pravidel a zvýhodňování jedné skupiny před jinou.

„Do konce března podepíšeme memorandum, které bude obsahovat všechny kroky, to znamená, že řidiči budou mít živnostenský list a bude nutnost požádat si o licenci. V memorandu bude také to, že dobrovolně souhlasí se zavedením EET,“ uvedl předseda vlády Andrej Babiš.

Mezi společností Uber, Finanční správou ČR a ministryní financí Alenou Schillerovou bude podepsán také protokol o vykazování tržeb. Uzavřen by měl být do 30. dubna letošního roku. Dále by měl Uber založit v České republice pobočku se samostatnou právní subjektivitou.

Premiér Andrej Babiš už 26. února poslal spolu s pražskou primátorkou Krnáčovou dopis šéfovi společnosti Uber Daru Khosrowshahimu, ve kterém ho vyzval k dodržování českých zákonů. Zároveň uvedl, že řidiči Uber a Taxify nezpochybnitelně nedodržují některé části zákona o silniční dopravě a často jim chybí i živnostenské oprávnění.

Dnešní schůzkou premiér Andrej Babiš navázal na setkání se zástupci taxikářů, které se konalo 14. února.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

15:06 Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.