Premiér Babiš: Praha má zájem získat 154 nemovitostí

12.01.2019 12:23

Premiér Andrej Babiš jednal v sídle vlády, Strakově akademii, s pražským primátorem Zdeňkem Hřibem. Tématem schůzky byly především investiční záměry v Praze.

Premiér Babiš: Praha má zájem získat 154 nemovitostí
Foto: screen: ČT24
Popisek: Andrej Babiš na tiskové konferenci.

Jednání o plánech na velké investiční akce v Praze se za vládu zúčastnili také ministryně financí Alena Schillerová, ministr dopravy Dan Ťok, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch a ministr kultury Antonín Staněk, hlavní město reprezentovali vedle primátora i jeho náměstci. Přítomna byla také ředitelka Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových Kateřina Arajmu.

Na prvním setkání členů vlády s novým vedením hlavního města došlo k absolutní shodě ohledně dostavby Pražského okruhu. Jednání na toto téma budou podle předsedy vlády nadále pokračovat. Obě strany našly společnou řeč i v tématu železničního propojení centra města s Letištěm Václava Havla a Kladnem. Podle premiéra je potřeba tuto stavbu co nejdříve dokončit. Naopak i po této schůzce panují rozdílné názory vedení Prahy a předsedy vlády na záměr vystavět v pražských Letňanech nové vládní administrativní centrum. Obě strany ale projevily ochotu v jednáních dále pokračovat.

„Stěžejní debata byla o majetku. Praha má na stát požadavek na 154 nemovitostí a má zájem je získat. Pro nás je klíčový požadavek na administrativní centrum v Letňanech. Panu primátorovi uděláme prezentaci, kde mu tento projekt, který má vysokou návratnost a obrovské synergie, odprezentujeme,“ uvedl premiér.

Jako další téma se řešilo majetkové uspořádání v rámci českých nemocnic. Budovy nemocnic patří magistrátu, o jejich provoz se stará Ministerstvo zdravotnictví. Vedení Prahy přišlo se záměrem výstavby nové, moderní pražské nemocnice, kterou by primátor Hřib rád postavil v rámci rezidenční čtvrti v pražských Letňanech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…