Premiér Babiš: Vizionář českého porodnictví. Legenda

21.09.2021 7:29 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k Antonínu Pařízkovi.

Premiér Babiš: Vizionář českého porodnictví. Legenda
Foto: Screen Facebook
Popisek: Nevěřte dezinformacím, máme se dobře. Byli jsem mezi lidmi a oni to vidí

Pan profesor Antonín Pařízek v pražském Apolináři přivedl na svět tisíce dětí. Vizionář českého porodnictví. Legenda. Vysokoškolský pedagog, popularizátor vědy, jeho knihy o těhotenství, porodu a dítěti patří mezi nejprodávanější tituly svého druhu v naší zemi. Přivedl na svět děti spoustě slavných Čechů.

Apolinář. Krásná cihlová budova, kterou postavil vizionář a architekt Josef Hlávka. Nejenže je to světový umělecký skvost, ale i jedna z nejdéle fungujících porodnic na světě. Umí si poradit i s těmi nejkomplikovanějšími případy a jsou experti na předčasné porody třeba na takzvanou šedou zónu, tedy porod mezi 22. až 24. týdnem, který v mnoha jiných porodnicích považují za potrat, protože dítě váží třeba jen půl kilogramu. Jejich výsledky jsou fakt impozantní. I po mnoha letech jim chodí děkovné dopisy od maminek a tatínků, kteří posílají fotky šťastných a zdravě se vyvíjejících dětí.

Takže Apolinář je to pravé místo, kde postavíme nejmodernější centrum pro novorozence a jejich rodiče. Vypadá naprosto skvěle. Navrhla ho naše slavná architektka Eva Jiřičná. Díky němu budou mít maminky a miminka, lékaři i sestry dostatečný komfort. Teď se totiž tísní v historické budově. V pavilonu budou desítky rodinných pokojů, ve kterých budou moct bydlet rodiče se svým miminkem, a pokud se dítě narodí předčasně, budou s ním, dokud nedoroste do potřebné váhy. Přítomnost rodičů je strašně důležitá pro všechny děti, a u těch předčasně narozených má přímý vliv na to, jak rychle se zotaví a naberou sílu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…