Premiér Babiš: Vy budete stříhat pásky, já jsem ale dal peníze...

05.03.2020 16:47

Odpověď na interpelaci Olgy Richterové na 41. schůzi Poslanecké sněmovny 5. března 2020 ve věci invalidé bez průkazu ZTP a jejich potřebné benefity.

Premiér Babiš: Vy budete stříhat pásky, já jsem ale dal peníze...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Takže dobré ráno /Směje se./ Já jsem myslel na to ráno, paní poslankyně. Já bych vás chtěl oslovit, vy jste tady jediná za Piráty a já jsem byl ráno na Karlštejně. /Ještě jeden pán je tu./ A váš kolega zase tady dělal skandál, že jsem tady není. Víte, ten Karlštejn, my jsme začali rekonstruovat. Tak, jak jsme rekonstruovali muzeum a Státní operu a Invalidovnu a Císařské lázně, a vy jste ráno říkali, že tady mám být. A proč? No, protože jste mi poslali 21 interpelací s jednou otázkou. 21 interpelací Piráti a tady daňoví poplatníci, dobře poslouchejte teď. 21 Pirátů mi napsalo dotaz: Přijdete někdy? A to je interpelace. A já jsem na to odpověděl: Mohu vám k tomu sdělit, že v roce 2020 na interpelacích se určitě potkáme. Tak jsme se potkali teďka.

Takže já bych chtěl jenom říct, že písemné interpelace je absolutní nesmysl. Vy z toho tady děláte show, já jsem to užitečně strávil, protože ten Karlštejn, vy ho budete otevírat, váš premiér Bartoš a DPH z příjmů Ferjenčík, ministr financí, 2022 si tam střihnete pásku, ale všichni si vzpomenou, že to byl Babiš, který dal ty peníze na Národní muzeum, Státní operu, Invalidovnu a Císařské lázně, ČVUT atd.

A další interpelace, aby to všichni věděli, je, že - ptá se mě pan Michálek - jaký máte program? To je interpelace, prosím vás, poslouchejte dobře. Jaký máte program? A já mu píšu: Mohu vám sdělit, že pracuji od rána do večera, takže já vstanu o půl páté, umyji se, potom cvičím od půl šesté, v půl sedmé jedu do práce, v sedm jsem v práci, makám osmnáctky, řeším koronavirus od rána do večera teďka, takže to jsou ty vaše interpelace. Z toho vy děláte skandál.

Tady pan poslanec Michálek říká, že Havlíček má být premiér. Fajn, já s tím problém nemám. Já jen chci vysvětlit lidem, když vy mě napadáte, že nechodím do práce, ty písemné interpelace, já jsem vám odpověděl, ale jen chci, aby všichni lidi věděli, že na co se mě ptáte. Kdy přijdu. A když chcete se mnou mluvit, tak přijďte. Já vám dám mobil. Bartoš ho má, teďka mi píše, abychom se setkali s Nacherem na exekuce. Já s tím problém nemám.

Takže prosím vás, jako, já bych byl velice rád, pozdravujte vaše kolegy, 21 interpelací "přijdete někdy do práce?". Já chodím do práce od rána do večera. To vy ještě spíte všichni. Jo? Takže buďte tak hodná, pozdravujte kolegy.

A už skutečně já nebudu chodit na ty písemné interpelace, už jsem vám to jasně řekl. Já vám navrhuji, přesuňme písemné interpelace na odpoledne, abych nemusel ztrácet tady dvě hodiny času. Víte, kolik je to dvě hodiny času? Pro mě to je osm schůzek. A udělejme interpelace na premiéra 14.30 - 16 plus 30 minut, takže 14.30 - 16.30 a 30 minut vám budu odpovídat, že - jestli přijdu. No, tak jsem tady. Chodím, teďka si dám záležet, mě to baví ty ústní interpelace, takže vy tady děláte show, že jsem nebyl v práci. Já jsem byl v práci. A já za sebou i zanechám věci a když budete ve vládě, tak budete stříhat ty pásky v rámci národního ......(?) plánu.

To, na co se mě ptáte, už jsme přece vám na to odpověděli. Jo? A ty slevy pro ty důchodce, samozřejmě bychom rádi to dali pro všechny, ale já vám to tady můžu znovu přečíst, vy to dobře víte, jo. Takže je úplně jasné, že vy potřebujete ty interpelace, abyste se mohli zviditelňovat, ale přijďte si normálně popovídat. Zeptejte se, paní Kovářová udělala supershow, zavolala Českou televizi, nevím, jak to dělá, nafilmovali, přišla s takovou maketou mateřské školky za mnou na úřad, nafotila se, dělala tu krajskou kampaň, no, a byla i v televizi. Tak přijďte i vy. Možná Česká televize - ona to umí dobře, zeptejte se, jak to dělá s tou Českou televizí, dokonce to vysílala i ta Fridrichová, to víte, co to je, to je ta antibabiš, stošedesátosmička, tam to bylo ..............................(Není rozumět.) Ještě potom nás Česká televize tajně nahrála, jak jsem se bavil se Schillerovou. Jo?

Takže já říkám, já vás rád uvítám. Já vás považuji za seriózní poslankyni, vystupujete velice slušně. Rád to s vámi proberu, určitě i sociálu (?) se domluvíme. A vy dobře víte, že tu průkazku máme problém v rámci Evropské unie. Ano? Že by to bylo v rozporu s právem Evropské unie. Není to tak? No dobře, tak přijeďte se za mnou podívat tedy na vládu. Jo? Ne tady.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…