Premiér Fiala: Baseballisté dokázali něco, co si opravdu zaslouží pozornost

16.04.2023 20:03 | Tisková zpráva

Předseda vlády Petr Fiala se setkal se členy národního baseballového týmu. Reprezentační výběr se v březnu v japonském Tokiu umístil na čtvrtém místě v základní skupině na nejprestižnějším baseballovém turnaji na světě World Baseball Classic.

Premiér Fiala: Baseballisté dokázali něco, co si opravdu zaslouží pozornost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Fiala

Hráči si tak zajistili účast na příštím světovém šampionátu v roce 2026. Senzační výkon předvedli hráči hned v prvním utkání, kdy porazili favorizovanou Čínu 8:5 a šokovali tak celý baseballový svět.

Čeští baseballisté se v japonském Tokiu postarali o největší úspěch národního týmu v historii. Tým složený z amatérských hráčů, dokázal konkurovat týmům plných profesionálních hráčů.

Anketa

Získají Ukrajinci někdy zpět Krym?

hlasovalo: 30018 lidí

„U nás se baseball hraje více než padesát let, určitě nepatří mezi nejrozšířenější sporty, nemáme tu tak silnou tradici ani takové zázemí jako v některých jiných sportech jako je třeba hokej, fotbal nebo tenis. Vy jste ale dokázali něco, co si opravdu zaslouží poděkování a pozornost – kvalifikovali jste se mezi úplnou světovou špičku, do prestižního turnaje národních baseballových reprezentací a bylo to vůbec poprvé, kdy čeští baseballisté hráli na této úrovni proti hráčům z nejlepších týmů z celého světa,“ řekl premiér a ocenil tak výkon české baseballové reprezentace.

„Tímto úspěchem jste na sebe upozornili světovou baseballovou komunitu, fanoušky z mnoha zemí a ten váš příběh je určitě oceňován nejenom v České republice. Chtěl bych také zdůraznit, že jste udělali hodně pro propagaci tohoto sportu u nás, pro jeho popularizaci a jsem si jist, že to povede i k tomu, že baseball teď bude lákat nové diváky a snad i novou generaci,“ dodal premiér, od kterého hráči obdrželi jako poděkování pamětní listy a lvíčka do klopy.

V září se v Brně a Ostravě uskuteční mistrovství Evropy, kde bude český tým patřit mezi favority a bude chtít bojovat o cenné kovy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.