Premiér Fiala: Demonstraci pořádají lidé, kteří se netají svou podporou Kremlu

19.02.2024 11:02 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k protestům zemědělců v Praze.

Premiér Fiala: Demonstraci pořádají lidé, kteří se netají svou podporou Kremlu
Foto: CNN Prima NEWS
Popisek: Premiér Petr Fiala v pořadu Partie

Dnešní demonstrace nemá s bojem za lepší podmínky zemědělců mnoho společného. Demonstraci pořádají lidé, kteří se netají např. svou podporou Kremlu a sledují jiné cíle než zájmy zemědělců. Asi i proto se od dnešního protestu distancovaly všechny hlavní organizace, které zemědělce zastupují – Agrární komora, Zemědělský svaz i Asociace soukromého zemědělství.

S těmi, kteří skutečně reprezentují zemědělce, jednáme a společně se bavíme o tom, co naše zemědělství potřebuje. Naposledy jsme se sešli ve čtvrtek. Chceme, aby zemědělství nadále plnilo svoji zásadní roli v rozvoji venkova, kvality a dostupnosti potravin a péče o krajinu. A aby pro to měli naši farmáři dobré podmínky.

Po roce fungování nové společné zemědělské politiky společně vyhodnocujeme, jak se daří plnit její cíle. Ostatně, to jsme slíbili, když vstoupila v platnost. Ministerstvo zemědělství dále připravuje řadu opatření, která mají pomoci českým zemědělcům se snížením dopadů evropských regulací a přebujelé byrokracie. Právě sílící byrokracie a negativní dopady přílišné regulace a omezení uplatňovaná mj. v souvislosti s Green Dealem jsou hlavním zdrojem problémů v zemědělství napříč Evropou. Proti přílišné byrokracii a regulaci jsme vždy v evropských institucích vystupovali a budeme tak činit i nadále.

Zároveň u nás chceme podpořit středně velké zemědělce. Dnes víme, že podpora malých farem díky opatřením naši vlády funguje, ale středně velcí zemědělci potřebují úpravu podmínek, protože dopad regulací na ně byl významnější než na jiné typy zemědělských podniků.

Vláda se kontinuálně baví se všemi, kteří mají zájem o dialog. Proto jsme schopni nacházet dobrá řešení. Za poslední dva roky jsme to dokázali již mnohokrát. Mezi ty, kterým jde o zlepšování kvality života v naší zemi a o její prosperitu, ale bohužel nepatří organizátoři dnešních demonstrací. Ukazuje to i jejich průběh, který komplikuje život občanům hlavního města a žádná řešení skutečných problémů českých farmářů nepřinese.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Premiér Fiala je neuvěřitelně sprostý mizera, hanba mu. Snad skončí v pruhovaném dresu, určitě si to , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusejmc , 19.02.2024 16:13:26
zaslouží za všechny lumpárny a škody občanům Česka způsobené..

|  10 |  0

Další články z rubriky

Šmarda (SOCDEM): Na střední třídě stojí celá společnost. A lidé ze střední třídy dnes chudnou

21:03 Šmarda (SOCDEM): Na střední třídě stojí celá společnost. A lidé ze střední třídy dnes chudnou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ekonomice.