Premiér Fiala: Jsme připraveni dělat odvážná rozhodnutí

15.02.2024 11:17 | Tisková zpráva

Financování je vzhledem k rozsahu plánovaných investic a jejich koncentrace do konce tohoto a začátku příštího desetiletí jeden z nejdůležitějších úkolů současné vlády. Je potřeba se financováním strategických investic zabývat již nyní i přes to, že se mohou realizovat až za budoucích vlád.

Premiér Fiala: Jsme připraveni dělat odvážná rozhodnutí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Fiala

Podle premiéra Petra Fialy je zcela jasné, že potřeby investic převyšují možnosti státu. Je proto důležité využívat všechny zdroje, které má ČR k dispozici. Tzn. státní rozpočet, modernizační fond a také evropské fondy.

Anketa

Má Evropa přejít na válečnou ekonomiku, aby se ubránila Rusku?

6%
93%
hlasovalo: 45988 lidí

„V minulosti se zanedbaly investice do klíčových infrastrukturních staveb, ať už je to energetika, doprava a ta rozhodnutí, která často vyžadují politickou odvahu a nejsou jednoduchá, byla odkládána, nebo byla úplně ignorována. Naše vláda touto cestou jít nechce, jsme připraveni ta odvážná rozhodnutí dělat, “ řekl po jednání premiér Fiala.

Vláda Petra Fialy již rekordně investuje do dopravní infrastruktury a příkladem může být i posun v jednání o dostavbě jaderné elektrárny Dukovany. Podle premiéra je důležité mít jasnou vizi, co je potřeba udělat a jaké stavby jsou pro ČR klíčové. Výbor jednal také o hrozbách, které momentálně musí ČR řešit, nebo se jimi zabývat z hlediska dlouhodobých investic. Například změny v oblasti energetiky, demografické změny, ale i rostoucí výdaje, které ČR musí předvídat.

Vládní výbor pro strategické investice proto uložil Ministerstvu financí, aby dopracovalo souhrnný výhled příjmů a výdajů a na jeho základě zpracovat analýzu rizik.

Výbor pro strategické investice se v minulosti sešel již 18. 7. 2023, 21. 9. 2023 a 22. 11. 2023.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

v překladu mi to vychází " ukradneme co půjde a zadlužíme příští vládu " , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusecharl , 15.02.2024 12:16:04

|  10 |  0

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…