Premiér Sobotka: Další informace svědčí o dobré kondici české ekonomiky

31.08.2015 16:54

Komentář předsedy vlády k poklesu nezaměstnanosti

Premiér Sobotka: Další informace svědčí o dobré kondici české ekonomiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Po dobrých zprávách o vývoji HDP přišly další informace svědčící o dobré kondici české ekonomiky. Obecná míra nezaměstnanosti za měsíc červenec podle dnes vydané zprávy Českého statistického úřadu byla o 0,8 procentního bodu nižší než ve stejném období loňského roku a činí 5,2 %. To znamená, že ze všech obyvatel této republiky ve věkovém rozmezí 15-64 let je jen 5,2 procenta nezaměstnaných, což v absolutních číslech znamená lehce přes 270 tisíc lidí.

V tomto místě bych rád připomněl, že takto nízkou míru nezaměstnanosti mělo Česko naposledy v předkrizovém roce 2008. Začátkem roku 2013, kdy jsme se ujímali vlády, byla míra nezaměstnanosti 7,1 procenta, což znamenalo o sto tisíc lidí více než nyní.

Jsem rád, že se i díky investičním aktivitám vlády, zefektivnění čerpání prostředků z fondů EU a obecnému uvolnění fiskální politiky podařilo nastartovat ekonomický růst. Ten s sebou kromě růstu, pro většinu obyvatel asi lehce abstraktní veličiny zvané hrubý domácí produkt, přináší i něco zcela konkrétního – nová pracovní místa.

Bohuslav Sobotka, předseda vlády ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

8:14 Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ministru Rakušanovi.