Premiér Sobotka: Důvodem pro vyřazení byly chyby Jiřího Zimoly, a na tom trvám

22.05.2017 20:31

Stanovisko předsedy ČSSD k usnesení KVV ČSSD Jihočeského kraje

Premiér Sobotka: Důvodem pro vyřazení byly chyby Jiřího Zimoly, a na tom trvám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Politické grémium a Předsednictvo ČSSD postupovaly při vyřazení Jiřího Zimoly z návrhu kandidátní listiny v souladu se stanovami ČSSD a příslušným volebním řádem.

Důvodem pro vyřazení byly chyby Jiřího Zimoly při vedení  Jihočeského kraje, které nakonec vyústily v jeho rezignaci na funkci hejtmana. Tyto problémy by mohly negativně poznamenat volební kampaň ČSSD před volbami do Poslanecké sněmovny, zejména pokud jde o kauzu zcela nepřípustných mnohamilionových odměn pro úzký okruh managerů ve vedení jihočeských krajských nemocnic.

Návrh jihočeského krajského výkonného výboru na rozhodčí řízení mezi KVV a P ČSSD nemá oporu ve stanovách. Rozhodčí řízení podle stanov řeší pouze spory mezi členy sociální demokracie nebo členy a orgány strany. V žádném případě ho nemůže vést jeden z kolektivních orgánů ČSSD proti jinému. Tím spíše ne ve chvíli, kdy právě předsednictvo je orgánem, který stanoví sedmého rozhodce v případě, že se na něm nedohodnou strany sporu.

Je důležité připomenout, že s výjimkou změny na posledním místě kandidátky nedošlo ze strany vedení ČSSD k žádné jiné úpravě a bylo respektováno jak krajským výborem navržené pořadí kandidátů, tak osobnost navrženého lídra. Věřím, že jihočeská krajská organizace bude respektovat rozhodnutí Předsednictva ČSSD a že se nyní bude věnovat přípravě primárních voleb a následně přípravě volební kampaně ČSSD v regionu.

Bohuslav Sobotka, předseda ČSSD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.