Premiér Sobotka: Jeden pracovní den na invalidním vozíku byla zajímavá zkušenost

25.04.2015 12:14

Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka se rozhodl strávit jeden pracovní den na invalidním vozíku. Premiér, který je z titulu své funkce zároveň předsedou Vládního výboru pro zdravotně postižené občany, si chtěl na vlastní kůži vyzkoušet problémy a upozornit na bariéry a omezení, s kterými se handicapovaní spoluobčané potýkají každý den. Jeho komentář:

Premiér Sobotka: Jeden pracovní den na invalidním vozíku byla zajímavá zkušenost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Předseda vlády Bohuslav Sobotka strávil pracovní den na invalidním vozíku, 24. dubna 2015.

"Na Vládním výboru pro zdravotně postižené občany, jehož jsem předsedou, projednáváme pravidelně důležité agendy a opatření, která mají za cíl zlepšit život našim tělesně postiženým spoluobčanům. Rozhodnutí strávit pracovní den na invalidním vozíku proto vnímám jako zajímavou a důležitou zkušenost, díky níž si zdravý člověk skutečně uvědomí množství bariér a překážek, s kterými se každý den postižení potýkají a které se snažíme na vládní radě řešit, “ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Předseda vlády na invalidním vozíku strávil celý svůj pracovní den, který zahrnoval ranní poradu, jednání o budoucnosti České pošty s ministrem vnitra Milanem Chovancem a ředitelem České pošty Martinem Elkánem i řadu jednání na Úřadu vlády. Premiér dnes rovněž vedl jednání Vládního výboru pro zdravotně postižené občany či navštívil občanské sdružení PROSAZ, které pomáhá zapojovat zdravotně postižené do běžného života zajištěním přímé péče.

Předseda vlády Bohuslav Sobotka strávil pracovní den na invalidním vozíku, 24. dubna 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině