Premiér Sobotka: Navrhnu odvolání Marcela Chládka z funkce ministra školství

28.05.2015 22:24

Vyjádření předsedy vlády Bohuslava Sobotky k nařčením na adresu ministra Marcela Chládka.

Premiér Sobotka: Navrhnu odvolání Marcela  Chládka z funkce ministra  školství
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Pokládám  Marcela  Chládka  za  nejlepšího  ministra školství za posledních deset let, z mého pohledu předsedy ČSSD ale přestal splňovat přísné nároky, které spojuji s tím, když sociální demokrat vykonává vysokou ústavní funkci člena vlády.

I  když deník Mf Dnes nelze považovat za nezávislé médium, vzhledem k tomu, že patří aktivnímu politikovi, kterým je předseda hnutí ANO Andrej Babiš, a tyto  noviny  tak  mohou  být  velmi  snadno  využity  k  vedení  politicky motivovaných kampaní, nebudu zveřejněné informace zlehčovat.

Respektuji  fakt,  že  při  našem dnešním rozhovoru ministr Chládek nařčení publikovaná  v  Mf  Dnes odmítl jako nepravdivá, chce se proti nim bránit a svou rezignaci by vnímal jako jakési „přiznání viny“.

Současně nechci, aby zveřejněnými podezřeními vůči chování ministra Chládka a  diskusí  o nich bylo jakkoliv zatíženo fungování ministerstva školství a práce  sociální  demokracie  ve  vládě.  V  nejbližších dnech proto navrhnu odvolání  Marcela  Chládka  z  funkce  ministra  školství a budu se zabývat výběrem jeho nástupce za ČSSD.

Děkuji  Marcelovi  Chládkovi  za  velký  kus  práce, který v náročné funkci ministra  školství  udělal  pro  potřebné změny v našem školství, zrychlení čerpání   peněz  z  evropských  fondů,  pro  zlepšení  transparentnosti  ve financování  sportu  nebo  pro  posílení společenského postavení pedagogů a zlepšení odměňování všech pracovníků ve školství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…