Premiér Sobotka: Obnovením plné valorizace penzí plní vláda další důležitý závazek

20.06.2014 10:26

Jsem rád, že se vládě dnes v Poslanecké sněmovně podařilo prosadit další důležitou prioritu - novelu zákona o důchodovém pojištění, která obnoví plnou valorizaci penzí.

Premiér Sobotka: Obnovením plné valorizace penzí plní vláda další důležitý závazek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Vláda tak plní nejen své závazky z programového prohlášení, ale rovněž napravuje podraz na důchodce z dílny ODS a TOP 09. Tyto strany za Nečasovy vlády snížily tempo valorizace duchodů a doslova obraly důchodce o miliardy korun. Díky vládní novele budou důchody valorizovány o plných sto procent růstu spotřebitelských cen a o jednu třetinu růstu reálných mezd. V průměru by penze měly příští rok vzrůst cca o dvěstě korun měsíčně, což je násobně více, než činí současná míra valorizace. Ve svých peněženkách pocítí důchodci pozitivní změnu, kterou novela přinese, již od prvního ledna roku 2015. Ministerstvo práce a sociálních věcí touto novelou pokračuje v naplňování koaličních cílů v sociální oblasti. Mezi další důležitá opatření z oblasti sociální politiky, kterými by se měla vláda v nejbližších měsících zabývat, patří návrh MPSV na zvýšení minimální mzdy, změna zákona o pomoci v hmotné nouzi či novela zákona o státní podpoře, která rozšíří příspěvek státu i pro matky, kterým se narodí druhé dítě. Jedná se o důležitá opatření, která vláda projednává na pravidelných společných setkáních se sociálními partnery a která mají za cíl stabilizovat sociální oblast v naší zemi.

Bohuslav Sobotka, předseda vlády ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky