Premiér Sobotka: Poslední rok vlády zahajujeme rekordně příznivými zprávami o zaměstnanosti

02.03.2017 10:40

V České republice pokračuje narůst zaměstnanosti, rok 2017 zahajuje česká ekonomika ve skvělém stavu.

Premiér Sobotka: Poslední rok vlády zahajujeme rekordně příznivými zprávami o zaměstnanosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Podle dnešních čísel Českého statistického úřadu klesla míra nezaměstnanosti, na rekordní hodnotu 3,5 % a počet nezaměstnaných klesl na rekordně nízkou hodnotu 183,8 tisíc osob. Nezaměstnanost je tak nižší než na konci roku 2016 a o 0,9 procentního bodu nižší než před rokem.

Adekvátně vývoji nezaměstnanosti se zvýšil počet zaměstnaných osob na rekordní hodnotu 5083,8 tisíc osob a míra zaměstnanosti stoupla na rekordní úroveň 73,3 %. Jsou to nejvyšší hodnoty od roku 1993 a odráží příznivý stav naší ekonomiky a na českém trhu práce.

Jsem rád, že poslední rok funkčního období vlády je zahájen těmito rekordně příznivými zprávami z oblasti zaměstnanosti, které jsou výsledkem hospodářské politiky vlády pod vedením ČSSD.

Současně se po letech stagnace daří zajistit lidem také lepší platy a mzdy a tím zvyšovat jejich podíl na příznivých hospodářských výsledcích firem a celé ekonomiky a současně podporovat motivaci lidí k práci a dalšímu profesnímu rozvoji. Věřím, že současný příznivý vývoj ekonomiky a rostoucí poptávka firem po zaměstnancích přispěje k dalšímu růstu mezd a celkové životní úrovně lidí v ČR. Vláda bude i nadále ve zbytku svého mandátu podporovat opatření, která přispívají k tvorbě pracovních míst a ekonomickému růstu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…