Premiér Sobotka: Referendum splnilo svůj účel - oživení vnitrostranického života

10.08.2014 14:44

Vnitrostranické referendum sociální demokracie, s jehož vyhodnocováním započala Ústřední komise pro referendum ve středu ráno, ukazují značný zájem členské základny o hlasování. Podle prvních informací dosáhla účast 52,19 procent, což v absolutních číslech znamená přesně 11 783 hlasů. Odesláno bylo celkem 22 577 obálek.

Premiér Sobotka: Referendum splnilo svůj účel - oživení vnitrostranického života
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

„Jsem velmi rád, že vnitrostranické referendum splnilo jeden ze svých hlavních účelů – tedy oživení vnitrostranického života. Účast přes 52 procent považuji za velký úspěch, který vyjadřuje zájem našich členů podílet se na modernizaci a prohloubení demokratických principů naší strany. Velmi se těším na konečné výsledky referenda, “ sdělil předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

Sledované vnitrostranické referendum bylo vyhlášeno na základě rozhodnutí Ústředního výkonného výboru z 14. června letošního roku. Členové odpovídali na tři důležité otázky ze života strany, které se týkají stručně řečeno možnosti schvalovat kandidátky pro všechny členy strany, zastoupení žen na kandidátkách a kumulace veřejných funkcí.

Konečné výsledky historicky prvního korespondenčního referenda sociální demokracie oznámí čelní představitelé strany spolu s předsedkyní Ústřední komise pro referendum dnes v 18:30 hodin na tiskové konferenci v Lidovém domě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.