Premiér Sobotka: Tým Kobry odhalil podvody a uchránil nám miliardy

03.03.2015 19:01

Předseda vlády Bohuslav Sobotka zhodnotí ve čtvrtek 5. března 2015 na společné schůzce s ministrem financí Andrejem Babišem a ministrem vnitra Milanem Chovancem výsledky práce speciálního týmu Kobra. Na jednání pozval premiér rovněž zástupce Generálního finančního ředitelství, Generálního ředitelství cel a prezidenta Policie ČR.

Premiér Sobotka: Tým Kobry odhalil podvody a uchránil nám miliardy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

„Při  vzniku  nové vlády jsme se zavázali k nekompromisnímu boji s daňovými úniky.  Zřízením  specializovaného  týmu  Kobra jsme tento důležitý závazek naplnili.  Uchráněné dvě miliardy korun a odhalené podvody ukazují na velmi dobrou  práci  tohoto  týmu.  Ve  čtvrtek  se  chci informovat o detailních výsledcích  fungování  Kobry  za  uplynulých  téměř  devět  měsíců a rovněž společně s ministry diskutovat o úkolech týmu a plánech do budoucna,“ uvedl předseda vlády Sobotka.

Daňová   Kobra  je  společný  tým  Útvaru  odhalování  korupce  a  finanční kriminality,  Generálního  finančního ředitelství a Generálního ředitelství cel. Od poloviny června 2014, kdy tento tým započal svoji činnost, zabránil škodě za zhruba dvě miliardy korun.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Bohuslav Sobotka

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (ANO): Hřib způsobuje chaotickou situaci. Nejvíc bude trpět Praha

12:16 Prokop (ANO): Hřib způsobuje chaotickou situaci. Nejvíc bude trpět Praha

Zdeněk Hřib nabízel radním dvě možnosti volby, ani jedna z představených variant ovšem nebyla dostat…