Premiér Sobotka: V srpnu bylo nejvíce volných pracovních míst od září 2008

09.09.2016 20:20

V srpnu bylo nejvíce volných pracovních míst od září 2008, nárůst hlásí i regiony s tradičně vysokou nezaměstnaností

Premiér Sobotka: V srpnu bylo nejvíce volných pracovních míst od září 2008
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

V řadě příznivých zpráv z ekonomiky je i dnes zveřejněná zpráva Úřadu práce. Meziměsíčně i meziročně ubyl počet uchazečů o zaměstnání díky prorůstové politice vlády, která generuje pokračující nárůst počtu volných pracovních míst. K 31. srpnu 2016 evidoval Úřad práce ČR celkem 388 474 uchazečů o zaměstnání a podíl nezaměstnaných klesl na 5,3 %.

Výsledkem naší politiky na trhu práce je potěšující skutečnost, že navzdory snížené aktivitě na trhu práce během prázdnin nadále rostl počet volných pracovních míst, a to i v regionech, kde je nezaměstnanost nejvyšší. Například Ústecký kraj hlásí historické maximum od roku 2001 – 8 092 volných pozic. Meziročně pak o 4 359 osob klesl počet mladistvých a počet absolventů v evidenci Úřadu práce ČR klesá celkově.

Velké šance na získání práce v co nejkratší době po ukončení školy mají zejména bývalí studenti technických oborů. Rostoucí ekonomika vytváří nová místa a vytváří také nové požadavky na kvalifikační strukturu pracovníků. Vláda podporuje proto aktivní přístup Úřadů práce k uplatňování účinných nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti, aby se ČR i nadále udržela na čele zemí EU s nízkou nezaměstnaností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.