Premiér Sobotka: Výstavba vysokorychlostních železnic je důležitá pro budoucí hospodářský růst

04.02.2017 18:43

Předseda vlády Bohuslav Sobotka bude v pondělí 6. února 2017 jednat ve Strakově akademii s generálním ředitelem Správy železniční a dopravní cesty Pavlem Surým.

Premiér Sobotka: Výstavba vysokorychlostních železnic je důležitá pro budoucí hospodářský růst
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Premiér si jej na Úřad vlády pozval, aby se osobně informoval a aby prověřil aktuální stav příprav výstavby vysokorychlostních železnic. Důležitým tématem budou rovněž další prioritní železniční projekty a modernizace nádražních budov.

„Ředitele SŽDC jsem si pozval, abych se přímo informoval o postupu prací při přípravě výstavby vysokorychlostních železnic, zejména propojení Prahy a Brna a také Prahy a Drážďan. S ředitelem SŽDC budu jednat také o výstavbě spojení Letiště Václava Havla s centrem Prahy, které patří mezi priority naší vlády. Zajímá mne také stav prací na rekonstrukcích nádraží a zabezpečení železničních přejezdů. Řada nádražních budov v naší zemi je v naprosto nevyhovujícím a ostudném stavu, je potřeba využít fondy EU a rychle to řešit,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Oblast dopravy a vybudování vysokorychlostní železnice mezi Prahou a Drážďanami s pokračováním do Berlína a Hamburku bude patřit mezi hlavní témata, o kterých bude premiér Sobotka jednat příští úterý s ministerským předsedou Svobodného státu Sasko Stanislawem Tillichem, který navštíví Prahu. Více informací k návštěvě saského premiéra najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

14:17 Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k levicovosti politiky.