Premiér Sobotka pokračuje v ekonomické diplomacii, na konci února navštíví Korejskou republiku

11.02.2015 9:40

Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka společně s ministrem dopravy Danem Ťokem a dalšími zástupci vládní delegace navštíví ve dnech 23. – 27. února 2015 Korejskou republiku. Premiér Sobotka touto cestou pokračuje v naplňování jedné z hlavních vládních priorit, tedy v posilování ekonomické diplomacie, získávání nových zahraničních investic a vytváření nových pracovních míst.

Premiér Sobotka pokračuje v ekonomické diplomacii, na konci února navštíví Korejskou republiku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

V průběhu návštěvy se český premiér setká s prezidentkou Korejské republiky paní Pak Kun-hje, zahájí podnikatelské fórum a také otevře výstavu v Českém centru v Soulu.

Vedle posilování ekonomické diplomacie, rozvoje obchodu a investic mezi Českou republikou a Korejskou republikou bude k hlavním tématům návštěvy patřit také spolupráce v oblasti vědy a výzkumu, energetika a posilování cestovního ruchu. Ve vládní delegaci budou společně s premiérem a ministrem dopravy rovněž náměstci ministrů obrany, zahraničních věcí, průmyslu a obchodu a náměstkyně ministryně pro místní rozvoj.

Vládě B. Sobotky se podařilo v roce 2014 podpořit dvě významné korejské investice, Hyundai Mobis a Nexen Tire, které jsou v objemu cca 27 miliard korun a díky nimž se v naší zemi vytvoří více než 1900 pracovních míst. Rozšíření stávajících či podpora nových investic mezi Korejskou republikou a Českou republikou je také jedním z cílů cestypremiéra Sobotky.

Společně s vládní delegací bude do Korejské republiky cestovat rovněž početná podnikatelská mise organizovaná Hospodářskou komorou České republiky. Její součástí budou také představitelé výzkumných institucí a univerzitních pracovišť.

Cesta premiéra Sobotky bude první premiérskou návštěvou v Korejské republice po 14letech, naposledy navštívil Korejskou republiku předseda vlády ČR Miloš Zeman v roce 2001.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

13:04 Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 ke kratomu.