Premiér Sobotka přijal nového velvyslance USA v ČR Stephena B. Kinga

11.12.2017 14:30

V pondělí 11. prosince 2017 přijal předseda vlády Bohuslav Sobotka ve Strakově akademii nově jmenovaného velvyslance USA v České republice Stephena B. Kinga. Pro premiéra Sobotku to bylo poslední přijetí zahraničního představitele ve funkci předsedy vlády.

Premiér Sobotka přijal nového velvyslance USA v ČR Stephena B. Kinga
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bývalý premiér Bohuslav Sobotka

Předseda vlády Bohuslav Sobotka jednal s americkým velvyslancem Stephenem B. Kingem především o připravovaných oslavách 100. výročí od vzniku nezávislého Československa, které si Česká republika připomene v roce 2018. Zásadní podíl na založení samostatného státu měla nejen tehdejší administrativa USA pod vedením prezidenta Woodrowa Wilsona, ale také komunita českých a slovenských krajanů žijících ve Spojených státech amerických.

Dalšími tématy bylo mimo jiné zhodnocení česko-americké spolupráce, především pak v oblasti obrany a bezpečnosti a ekonomické spolupráce. V roce 2016 dosáhl vzájemný obrat zahraničního obchodu mezi ČR a USA 6,8 miliard dolarů. Americké firmy investují v ČR do téměř 200 projektů a zaměstnávají zde více než 40 tisíc lidí.

Premiér Sobotka a velvyslanec King se věnovali také aktuálním mezinárodním otázkám. Nový velvyslanec Stephen B. King předal své pověřovací listiny do rukou prezidenta republiky Miloše Zemana dne 6. prosince 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.