Premiér Sobotka v Bruselu zhodnotí rok proevropské politiky

17.03.2015 14:01

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se ve středu 18. března a ve čtvrtek 19. března setká s lídry EU v rámci bilaterálních schůzek.

Premiér Sobotka v Bruselu zhodnotí rok proevropské politiky
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Vlajky před Evropským parlamentem v Bruselu

Nová vládní koalice od  začátku  fungování  prosazuje  proevropskou  politiku,  premiér  bude s evropskými  partnery  hodnotit  práci vlády v této oblasti za uplynulý rok. Věnovat  se bude rovněž aktuálním tématům nadcházející Evropské rady, která zasedne ve čtvrtek 19. a pátek 20. března.

Setká se SEstálým předsedou Evropské rady  Donaldem  Tuskem  a  předsedou Evropské komise Jean-Claude Junckerem. Tématem  jednání bude nejen agenda nadcházejícího summitu, ale také čerpání fondů v novém programovém období a podpora ekonomického růstu v EU.

O  tom, jak lépe pomoci Čechům v uplatnění v rámci unijních institucí, bude premiér  diskutovat  s  českou eurokomisařkou Věrou Jourovou. Právě s Čechy pracujícími  v bruselských institucích se premiér Bohuslav Sobotka setká na závěr  dne.  Poděkuje  jim  za  dosavadní  práci  na pozitivním jménu České republiky  v  EU  a  představí  jim  vládou  schválený  materiál na podporu působení Čechů v unijních institucích i české priority působení v EU.

Ve  čtvrtek  19.  března  bude  předseda  vlády  jednat s 1. místopředsedou Evropské   komise   Fransem  Timmermansem,  místopředsedou  Komise  Marošem Šefčovičem  a  předsedou  Evropského  parlamentu Martinem Schulzem. Hovořit budou  o  odbourávání  překážek  pro podnikání a dlouhodobé české prioritě, kterou  je  vnitřní  trh.  Dále  se bilaterální schůzky zaměří na vytvoření energetické unie a investiční balíček Evropské komise.

Po sérii bilaterálních jednání se premiér zúčastní dvoudenní Evropské rady, která  se tentokrát bude věnovat energetické unii, koordinaci hospodářských politik  a  zahraničně-politickým  tématům  jako jsou situace na Ukrajině a chystaný summit Východního partnerství.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce