Premiér Sobotka v Sasku: Splavnost Labe i vysokorychlostní železnice jsou společné priority našich zemí

12.06.2015 19:50

Předseda vlády Bohuslav Sobotka při své návštěvě v Sasku v pátek 12. června 2015 společně s ministrem dopravy Danem Ťokem jednali s ministerským předsedou Saska Stanislawem Tillichem a ministerským předsedou Saska-Anhaltska Reinerem Haseloffem.

Premiér Sobotka v Sasku: Splavnost Labe i vysokorychlostní železnice jsou společné priority našich zemí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

 Hlavním tématem setkání byl rozvoj dopravního spojení obou zemí, především projekt vysokorychlostní železnice mezi Prahou a Drážďanami a rovněž udržování splavnosti Labe.

Premiér Bohuslav Sobotka zahájil pracovní cestu do Saska setkáním s ministerským předsedou Saska Stanislawem Tillichem v Petrovicích, kde navštívili Společné centrum česko-německé policejní a celní spolupráce. Návštěva centra navázala na společné jednání z roku 2014, kdy jedním z bodu jednání byla také policejní spolupráce.

Program pokračoval plavbou lodi z Děčína do německého Bad Schandau. Premiér Sobotka s ministrem Tokem jednal přímo na parníku s ministerskými předsedy Tillichem a Haselhofem o česko-saské přeshraniční spolupráci, projektu vysokorychlostní železnice mezi Prahou a Drážďanami, splavnosti Labe, vzdělávání a příležitostech pro spolupráci v oblasti vědy a výzkumu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…