Premiér se setkal s předsedou parlamentu Černé Hory

05.03.2014 13:37

Přátelské a bezproblémové vztahy České republiky a Černé Hory, a její integrace do Evropské unie a NATO, ale také aktuální situace na Ukrajině. To byla hlavní témata, o kterých dnes jednali český premiér Bohuslav Sobotka a předseda parlamentu Černé Hory Ranko Krivokapić.

Premiér se setkal s předsedou parlamentu Černé Hory
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Premiér Bohuslav Sobotka zdůraznil důležitost vzájemné spolupráce obou zemí, ale i budoucí prohloubení vztahů či dynamický růst vzájemného obchodu. Za jednu z nejperspektivnějších oblastí spolupráce český předseda vlády označil cestovní ruch a postupné rozvíjení kooperace v oblasti školství.

Zmínil také fakt, že Česká republika kontinuálně podporuje proces rozšiřování Evropské unie a NATO, a úspěšný průběh přístupových jednání Černé Hory.

Během své dvoudenní návštěvy Prahy se černohorský předseda parlamentu setkal s předsedou Senátu Milanem Štěchem a předsedou Poslanecké sněmovny Janem Hamáčkem. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.