Prezident Zeman: Česká republika si cení vynikajícího partnerství, které s Indií vybudovala

03.06.2019 12:40

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal gratulační dopis Naréndrovi Módímu, opětovně zvolenému předsedovi vlády Indické republiky.

Prezident Zeman: Česká republika si cení vynikajícího partnerství, které s Indií vybudovala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Vážený pane předsedo vlády,

dovolte mi, abych Vám jménem svým i jménem občanů České republiky poblahopřál ke znovuzvolení. Přesvědčivý výsledek Vámi vedené Bharatiya Janata Party a silný mandát, který jí voliči dali, svědčí o tom, že Vám a Vašim spolupracovníkům indický lid věří a sdílí s Vámi odhodlání budovat novou Indii.

Česká republika si cení vynikajícího partnerství, které s Indickou republikou vybudovala. Máme zájem naši spolupráci dále prohlubovat, a to nejen v ekonomické oblasti, kde Indie patří k nejdůležitějším českým obchodním partnerům v Asii, ale i v oblasti politické, kulturní či školské.

Velmi rád vzpomínám na setkání s panem prezidentem Kóvindem během jeho státní návštěvy v České republice v září loňského roku, kdy jsme se oba shodli na posílení vzájemných vztahů na úroveň strategického partnerství. Věřím, že v příštím roce mi program dovolí na oplátku zavítat do Vaší krásné země a že budu mít příležitost také s Vámi osobně prodiskutovat další rozvoj kontaktů mezi našimi národy.

Rád bych Vám, vážený pane premiére, ještě jednou co nejsrdečněji pogratuloval k Vašemu znovuzvolení a popřál Vám pevné zdraví a mnoho úspěchů ve Vaší zodpovědné funkci.

S úctou

Miloš Zeman
prezident České republiky

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

11:04 Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

Základní otázka zní, kolik stojí vstupenka do Bílého domu, sídla amerických prezidentů.