Prezident Zeman: Děkuji za dobré sousedství, schopnost nalézat dohodu

13.05.2022 19:57 | Tisková zpráva

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal v pátek dne 13. května 2022 dopis J. Em. Dominiku kardinálu Dukovi, emeritnímu arcibiskupu pražskému:

Prezident Zeman: Děkuji za dobré sousedství, schopnost nalézat dohodu
Foto: Reprofoto: Blesk.cz
Popisek: Prezident Miloš Zeman.

Vážený pane kardinále, milý Dominiku!

Nastal čas výměny, o které jsme spolu několikrát hovořili. Vím, že neznamená Tvůj odchod do kněžské penze, ale dál zůstaneš jako dobrý pastýř blízko nejen věřícím, ale všem lidem. Protože jak prokazuješ svým životním příběhem, nevybíráš, neodmítáš, ale přijímáš bližní. Vím, že máš jednu krásnou a vzácnou vlastnost. Nebojíš se veřejně zastat člověka. To je Evangelium v praxi.

Na pražském arcibiskupském stolci jsi prožil mnoho dobrého, prošel řadou zkoušek a čelil také četným protivenstvím. Lidé, kteří se pyšně domnívají, že jsou lepší a ctnostnější než druzí, dokonce to o sobě hlásají, nevynechali jedinou příležitost k útokům na Tebe. Poněkud zapomněli, že pýcha je matkou všech hříchů. Ty jsi v těchto situacích obstál.

Děkuji Ti za naše četné rozhovory o víře, o Bibli. Děkuji Ti za dobré sousedství, schopnost nalézat dohodu. Hlavně však Ti děkuji za přátelství.

Milý Dominiku,

prožíváme nesmírně těžkou dobu. A zdá se, že budoucnost bude ještě dramatičtější. Potřebujeme dobré pastýře. Prosím, předávej i po odchodu z Arcibiskupského paláce tuto svou životní zkušenost, buď dál odvážným hlasatelem dobré zprávy. Moc rád se s Tebou budu dál setkávat a diskutovat. Jsem zde a budu mít pro Tebe vždy dveře otevřené.

Bůh s Tebou, milý Dominiku.

Miloš Zeman
prezident republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

13:04 Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 ke kratomu.