Prezident Zeman: Je dobré, když si prodáváme jablka, ale je daleko lepší sázet jabloně

12.09.2019 10:46

Projev prezidenta republiky při hospodářském fóru v Bělehradě

Prezident Zeman: Je dobré, když si prodáváme jablka, ale je daleko lepší sázet jabloně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Česka Miloš Zeman

Vážený pane prezidente, vážené dámy, vážení pánové,

je samozřejmě krásné, když se tady setkáváme, a jsem rád, že i naši ministři mají bilaterální setkání. Nicméně ještě krásnější bude, když prostor pro tato setkání bude permanentní, alespoň ze srbské strany. Já jsem mluvil s panem velvyslancem, který nabízí velvyslanectví. Předpokládáme, že agentura CzechTrade se na velvyslanectví přestěhuje, a to je jeden krok. Kdyby náhodou, milý pane prezidente, se podařilo rekonstruovat Český dům, tak to bude další místo setkávání, a samozřejmě, že ho využijeme pro srbsko-českou spolupráci.

Dámy a pánové, já bych rád řekl, že podle mého názoru neexistují mezi Srbskem a Českou republikou žádné překážky, a to ani překážky obchodní. Nevyhlašujeme vůči sobě zbytečná cla, jak dělají někteří jiní politici, a právě proto ten obchod se postupně zvyšuje a já pevně doufám, že až sem přijedu příště, a mám ještě tři a půl roku, takže zřejmě asi jednou ještě sem přijedu, tak že se podaří dosáhnout toho, aby ten obchod byl ještě výrazně větší.

Ale pozor, já jsem vždycky říkal takový nepříjemný fakt, je dobré, když si prodáváme jablka, ale je daleko lepší sázet jabloně. A já jsem proto rád, že ne jenom sázíme jabloně, v Telenoru anebo v Knjaz Miloš, to je opravdu od vás hezké, já si toho vážím, ale například i Avala, to je filmové studio, které má slavnou minulost, ne tak úplně slavnou přítomnost. A tato spolupráce může velice výrazně ovlivnit jeho další rozvoj.

Takže závěrem, přeji vám všem, abyste hlavně sázeli jabloně, a vaše děti se postarají o to, aby ty jabloně očesaly.

Děkuji vám za pozornost.

Miloš Zeman
prezident republiky

Bělehrad, 11. září 2019

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…