Prezident Zeman: Každý z vás má svůj životní příběh

28.10.2022 14:51 | Tisková zpráva

Projev prezidenta republiky při jmenování nových generálů

Prezident Zeman: Každý z vás má svůj životní příběh
Foto: Screen CNN Prima News
Popisek: Prezident Miloš Zeman v Partii

Vážený pane premiére, vážená paní ministryně obrany, vážený pane ministře vnitra a zejména vážení páni generálové a, jak vidím, jejich manželky, kterým rovněž blahopřeji,

Anketa

Chcete, aby Andrej Babiš osobně kandidoval na prezidenta republiky?

75%
19%
hlasovalo: 18758 lidí

jsem velmi rád, že po prostudování vašich životopisů jsem vám mohl udělit titul generála. Někteří z vás byli v Afghánistánu, jiní se podíleli na řešení ukrajinské uprchlické krize. Jeden z vás dokonce pomáhal při odminování Jordánu, takže každý z vás má svůj životní příběh, každý z vás má za sebou úspěšnou kariéru, a já bych vám přál, abyste v ní se zdarem pokračovali.

Zvláštní blahopřání pak patří panu generálu Masopustovi, který se přes svoje poměrné mládí dočkal i dalšího generálského povýšení.

A skončil bych tím, že se připojuji ke kritice pana generála Masopusta, která byla veřejně vyjádřena a která se týkala nedostatečné péče o válečné veterány. Myslím si, že je naší společnou odpovědností, aby, ať už jde o dostupnost nemocničních lůžek nebo cokoli dalšího, abychom toto vše dokázali zařídit a nevymlouvali se ani na peníze, ani na cokoli jiného.

Děkuji vám za vaši pozornost a nezapomeňte, že teď vás čeká svlékací scéna, protože všichni plukovníci se přezouvají, opravuji se, přeoblékají do generálských uniforem, a za chvíli nás bude čekat společné fotografování.

Hodně zdaru.

Miloš Zeman
prezident republiky

Pražský hrad, 28. října 2022

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce