Prezident Zeman: Letecké spojení přispěje k dalšímu rozvoji oboustranných vztahů

05.02.2020 20:42

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal gratulační dopis Nguyen Phú Trongovi, prezidentovi Vietnamské socialistické republiky.

Prezident Zeman: Letecké spojení přispěje k dalšímu rozvoji oboustranných vztahů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Česka Miloš Zeman

Vážený pane prezidente,

dovolte mi, aby Vám jménem lidu České republiky i jménem svým vyjádřil srdečné blahopřání při příležitosti 70. výročí od navázání diplomatických styků mezi našimi zeměmi.

Vážím si tradičně přátelských vztahů s Vietnamskou socialistickou republikou a jsem rád, že vzájemná spolupráce se rozvíjí nejen v oblasti ekonomické a obchodní, ale také například v obranném průmyslu, školství či vědě a výzkumu.

S potěšením jsem přijal zprávu, že již letos v dubnu by mělo dojít ke spuštění přímé linky mezi Prahou a Hanojí, o které jsme společně usilovali. Pevně věřím, že toto letecké spojení přispěje k dalšímu rozvoji oboustranných vztahů a spolupráce mezi našimi národy.

Oceňuji také intenzitu vzájemných návštěv mezi představiteli obou zemí. Bylo mi ctí v dubnu minulého roku na Pražském hradě přivítat předsedu vlády Vietnamské socialistické republiky, se kterým jsme diskutovali mnohá témata společného zájmu. V této souvislosti mi dovolte, vážený pane prezidente, abych zopakoval mé pozvání k návštěvě České republiky. Byl bych nesmírně potěšen, kdybych se s Vámi mohl opětovně setkat, tentokráte v České republice.

Vážený pane prezidente, přeji Vám pevné zdraví, mnoho úspěchů a osobní pohodu a vietnamskému lidu prosperitu a mír.

S úctou

Miloš Zeman
prezident České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!