Prezident Zeman: Nejsou hloupé otázky, jsou jenom hloupé odpovědi

25.01.2023 9:45 | Tisková zpráva

Projev prezidenta republiky při setkání s občany Náchoda

Prezident Zeman: Nejsou hloupé otázky, jsou jenom hloupé odpovědi
Foto: Hana Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Dámy a pánové,

děkuji svému příteli a trojnásobnému starostovi Náchoda Janu Birkemu za pozvání. Úvodem bych se chtěl omluvit za patnácti minutové zpoždění způsobené tím, že se protáhla o těchto patnáct minut tisková konference s prezidentem Dudou. Samozřejmě to vynahradím.

Jsou politici, kteří pronášejí dlouhý projev, a potom se podívají na hodinky a řeknou - máme ještě deset minut času, má někdo nějakou otázku? Já si myslím, že smysl našeho setkání je v tom, abyste tu byli vy, kdo budete určovat program našeho setkání, a proto úvodem nebudu mluvit déle než zhruba pět minut a o to více času budete mít vy. A již dlouhou dobu, co jsem třicet dva let v politice, opakuji jedno prosté heslo, nejsou hloupé otázky, jsou jenom hloupé odpovědi.

Anketa

Kdo víc rozděluje společnost?

hlasovalo: 42135 lidí

A teď mně dovolte, abych svých pět minut vyčerpal jednou výzvou. Blíží se prezidentské volby a já nemám žádné právo mluvit vám do toho, koho si vyberete za příštího prezidenta České republiky. Jediné, o co vás chci poprosit je, abyste šli k volbám. V každé společnosti, Česko nevyjímaje, je určité procento remcalů. Tito lidé nejdou volbám, a tím pádem neovlivní výsledek těchto voleb svojí účastí, ale potom remcají v hospodách nebo doma, na leccos si stěžují, ale když se jich zeptáte a byl jsi alespoň volit, tak řeknou, nestojí to za, nemá to cenu.

Rád bych vás přesvědčil, že to má cenu. A právě výsledky prezidentských voleb z prvního kola mě k tomu dávají příležitost. Dobře víte, že rozdíl mezi oběma prezidentskými kandidáty je několik málo desetin procenta, to znamená, že velmi malý počet lidí může rozhodnout, a tak svých pět minut, aby o to více času bylo nejenom na naše otázky, ale i vyjádření vašich názorů, právě proto vás v těchto pěti minutách prosím, jděte volit.

A protože má být rovnost příležitostí, tak když já mám v ruce mikrofon, tak ho budete mít před ústy i vy. Pan starosta mě informoval, že teď mezi lidmi jsou nositelé mikrofonů a jakmile zdvihnete ruku a přihlásíte se, mikrofon bude váš.

Děkuji vám za vaši pozornost a jděte k volbám.

Miloš Zeman
prezident republiky

Náchod, 24. ledna 2023

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.