Prezident Zeman: Není vyloučeno, že se v budoucnosti stanu přítelem tří prezidentů. Amerického, ruského a čínského. Kdo to má?

16.11.2016 16:53

Projev prezidenta republiky při Dni podnikatelů ČR.

Prezident Zeman: Není vyloučeno, že se v budoucnosti stanu přítelem tří prezidentů. Amerického, ruského a čínského. Kdo to má?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Dobrý den dámy a pánové,

úvodem svého dvouhodinového projevu bych vás chtěl ve třech minutách seznámit se třemi úkoly, které podle mého názoru mají politici splnit, mají-li být prospěšní podnikatelům. 

První úkol je ekonomická diplomacie, která, jak víte, má dvě základní části, to znamená pomáhat našim exportérům při prosazování se na zahraničních trzích a zadruhé připravovat zahraniční investice.

Druhý bod se týká pracovní síly, kde potřebujeme nové zákony zabraňující tomu, aby lidé pobírali sociální dávky, když mohou pracovat. Máme zde skoro čtyři sta tisíc nezaměstnaných, a velká část z nich pracovat může, ale nechce.

A třetí a poslední bod je redukce některých zbytečných výdajů státního rozpočtu. Jednak pokud jde o příspěvky v hmotné nouzi, případně příspěvky a doplatky na bydlení, které jenom vedou k obchodu s chudobou a k ubytovnám, a pak, a tím bych skončil, a tady se možná dostaneme do sporu, je to ta největší kláda, a to je čtyřicet pět miliard ročně na takzvané obnovitelné zdroje, z toho dvacet pět miliard jenom v rezortu pana ministra Mládka. Chtěl bych připomenout, že zatímco tržní cena silové elektřiny je koruna za kilowatthodinu, a dotace na vodní elektrárny jsou poměrně mírné, to je dvě koruny na kilowatthodinu, o něco horší je to s větrníky a dotace na solární jsou patnáct korun za kilowatthodinu, a většinou končí v kapse solárních baronů. A já se snažím přesvědčit ty, kdo za to odpovídají, což není prezident republiky, aby si uvědomili, že vlečou kouli na noze, a že tato koule zatěžuje jak spotřebitele, tak zejména podnikatele. 

Snažme se, aby tyto tři úkoly politiků byly řádově plněny.

Poslední poznámka, já mám hrozně rád bonmoty, přátelé, a ani dnes jednomu neuniknete. Není zcela vyloučeno, že se v budoucnosti stanu přítelem tří prezidentů, amerického, ruského a čínského, kdo to má?

Děkuji vám za pozornost.

Miloš Zeman, prezident republiky, Národní dům, 15. listopadu 2016

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…