Prezident spolu s hejtmanem Haškem předali záchranářům 17 nových sanitek

27.09.2013 12:18

Miloš Zeman zahájil třetí den své návštěvy na jižní Moravě v pátek 27. září 2013 setkáním s občany Vyškova. Prezident republiky a hejtman Michal Hašek následně na vyškovském Masarykově náměstí společně předali 17 sanitních vozů rychlé lékařské pomoci Zdravotnické záchranné službě Jihomoravského kraje.

Prezident spolu s hejtmanem Haškem předali záchranářům 17 nových sanitek
Foto: red
Popisek: Prezident Miloš Zeman na návštěvě Jihomoravského kraje

Hejtman Hašek při předání zdůraznil, že nová vozidla zkvalitní poskytovanou péči, zvýší bezpečnost přepravovaných osob a zlepší pracovní podmínky záchranářů. „Kraj na nákupu nových sanitních vozidel poskytl dotaci ve výši 32,5 milionu korun. Dochází tak k významnému omlazení vozového parku s vyhlídkou snížení značných finančních nároků na provoz,“ uvedl hejtman.

Poté se prezident republiky a jihomoravský hejtman setkali v Besedním domě ve Vyškově s dobrovolnými hasiči, záchranáři, pracovníky Českého červeného kříže a dalších složek Integrovaného záchranného systému. Poděkovali jim za jejich osobní obětavost při zajišťování bezpečnosti spoluobčanů formou prevence, ale i při zásazích při požárech, dopravních nehodách a krizových situacích spojených s poskytováním neodkladné první pomoci a záchranou lidského života.   

Při této příležitosti převzalo z rukou prezidenta Miloše Zemana a hejtmana Michala Haška ocenění 12 profesionálů a 38 dobrovolníků.

Svoji návštěvu Jihomoravského kraje zakončí hlava státu v Kyjově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-jihomoravsky.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

14:07 Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k snadnějšímu zaplacení dluhů u VZP a odpuštění pená…