Primátor Bělica: Nový výtah jsem si osobně vyzkoušel

27.02.2021 19:37

Výměna výtahů v havířovských městských bytech zdárně pokračuje. Další nový výtah už slouží ke spokojenosti nájemníků.

Primátor Bělica: Nový výtah jsem si osobně vyzkoušel
Foto: repro Youtube, BR
Popisek: Primátor města Havířov Josef Bělica

Začátkem ledna byla zahájena v bytovém domě na ulici Švabinského v části Havířov-Město další etapa výměny výtahů. Jeden z již dokončených si byl osobně vyzkoušet i primátor města Josef Bělica. Městská realitní agentura připravila pro letošní rok harmonogram, který zahrnuje výměnu 109 výtahů. Město Havířov to bude stát více než 154 milionů korun.

Anketa

Jaká opatření NEBUDETE dodržovat?

hlasovalo: 5560 lidí

„My jsme se přišli podívat na průběh rekonstrukce výtahů, což je významná investiční akce v našem městě. Je to 6 týdnů, co jsme na tomto místě byli předávat staveniště a dneska jsou první výtahy hotovy. Jeden jsem si osobně vyzkoušel. Výtah je krásný, moderní a nájemníci jsou s ním spokojeni. Investice je to nemalá, a tak je důležité sledovat průběh prací, jestli vše probíhá řádně, podle termínů. A vypadá to, že ano. Jsem za to moc rád,“ konstatoval havířovský primátor Josef Bělica.

„Výtahy nově stojí v mezipatrech, to znamená přímo u bytových jednotek, jsou dostatečně velké, aby se tam vešel nájemník i s kočárkem nebo větším nákupem a mají nosnost 480 kilogramů. Postupně je budeme vybavovat i kamerovým systémem. O každé výměně výtahu správci bytových vchodů s předstihem informují na vývěsních místech jednotlivých vchodů,“ dodal jednatel Městské realitní agentury Róbert Masarovič.

Bezpečnost, spolehlivost, obsluha, komfort. To jsou důvody, proč se začaly výtahy v havířovských městských bytech měnit. Použití nových technologií a vyspělých metod výroby přináší podstatné zvýšení komfortu, snížení hlučnosti, nové výtahy jsou rychlejší a technologicky odpovídají současným normám. Jedná se o další etapu realizace výměny zastaralých výtahů ze 70. let minulého století. Pět nových výtahů za více než 6,2 milionů korun už mají od loňska nájemci v těchto bytových domech: v ulici K.V. Raise č. p. 8, 10, 12, 14 v Havířově-Městě a v ulici Kubelíkova č. p. 10 v Havířově-Podlesí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…