Primátor Čeřovský: Provedli jste profesionální zákrok

19.12.2019 7:37

Primátor Jiří Čeřovský přijal strážníky Michala Křemena a Vladislava Rázka, aby jim předal medaile Gratias Tibi Ago za rychlou pomoc při záchraně lidského života. Poděkoval jim tak za duchapřítomné jednání minulý týden v pátek, kdy v OC Central zkolaboval starší muž.

Primátor Čeřovský: Provedli jste profesionální zákrok
Foto: ODS
Popisek: ODS

Strážníky společně s ředitelem MP Jablonec nad Nisou Romanem Šípkem přijal jablonecký primátor Jiří Čeřovský hned v úterý ráno. „Je potěšitelné, že jste tak rychle reagovali a zákrok jste profesionálně provedli. Už jste se někdy do podobné situace dostali?“ otázal se obou členů městské policie primátor.

„Asi před pěti lety jsem už člověka zachraňoval, tehdy jsem na to byl sám, ostatní okolo se jen dívali a nikdo mi nepomohl. Dnes jsme už připravení a proškolení od krajských záchranářů,“ sdělil Michal Křemen.

Strážníci poskytli první pomoc muži, který v pátek 13. prosince zkolaboval v OC Central. Zásadní je, že strážníci počali muže resuscitovat do dvou minut od nehody a připravili použití přístroje AED (Automatizovaný externí defibrilátor). Od nich si pacienta převzali záchranáři a převezli ho na kardiologické oddělení liberecké krajské nemocnice. Muž je už mimo nebezpečí. Oba strážníci z rukou primátora převzali v úterý ráno finanční odměnu a medaili Gratias Tibi Ago (Vzdávám ti dík), která se uděluje jako poděkování za práci pro město. Vyražená byla v roce 2016 ke 150. výročí města Jablonec nad Nisou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice