Primátor Čeřovský předal medaili Gratias Tibi Ago za záchranu lidského života

10.07.2020 22:13

Jablonecký primátor Jiří Čeřovský přijal ve své pracovně Jana Pňakoviče, kterému předal městskou medaili Gratias Tibi Ago, neboli Vzdávám ti dík. Medaili převzal z rukou primátora za záchranu lidského života.

Primátor Čeřovský předal medaili Gratias Tibi Ago za záchranu lidského života
Foto: ODS
Popisek: ODS

Událost se stala loni v říjnu, kdy na jednom pražském parkovišti postihl muže infarkt. „Náš syn omdlel a zastavilo se mu srdce. Naštěstí jsou mezi námi lidé, kteří poskytli synovi první pomoc a zachránili mu život. Proto zůstaneme vděční panu Janu Pňakovičovi z Jablonce nad Nisou a jeho synovi Janu Pňakovičovi z Jenštejna u Prahy, kteří začali s oživováním a masáží srdce a pokračovali v nich až do příjezdu záchranné služby. V nemocnici nám oznámili, že syn přežil jen díky této dobře odvedené první pomoci,“ napsali rodiče zachráněného muže. 

Kromě medaile předal primátor Čeřovský otci i synovi knihy o Jablonci nad Nisou s věnováním. „Zachránit lidský život je velká věc, která si zasluhuje poděkování,“ konstatoval primátor, který Jana Pňakoviče i jeho syna Jana pozval na kávu. „Syn uviděl na parkovišti pána, který zkolaboval. A tak jsme k němu hned běželi, abychom pomohli. Proto přišel syn dnes se mnou,“ popsal krátce událost Pňakovič starší. 

Originální městská medaile GRATIAS TIBI AGO – Vzdávám Ti dík byla vyražená v roce 2016 ke 150. výročí povýšení Jablonce nad Nisou na město a slouží jako poděkování lidem, kteří pro Jablonec pracovali nebo pracují a přispívají tak k dobré pověsti města. Poprvé se udělovala 23. září 2016 v městském divadle. Vznikla v rámci studentské soutěže Střední uměleckoprůmyslové školy a Vyšší odborné školy v Jablonci nad Nisou, jejím autorem je tehdejší student VOŠ Jakub Matouš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.