Primátor Charvát: Kluziště na závodišti bruslaře láká

20.01.2020 8:39

Zimní sportovní park na pardubickém závodišti má za sebou měsíc provozu. Zatímco milovníci běžek marně vyhlížejí sníh, bruslaři si kluziště s umělou ledovou plochou dosyta užívají.

Primátor Charvát: Kluziště na závodišti bruslaře láká
Foto: archiv primátora
Popisek: primátor Pardubic Martin Charvát (ANO)

„Vlastně mě až překvapilo, kolik lidí si našlo na závodiště na bruslení cestu. Svědčí to o tom, že bruslení v přírodním prostředí má co do sebe. K velké návštěvnosti zcela jistě přispělo i počasí, protože k zimním sportům v přírodě je letos jen malá příležitost," řekl primátor Pardubic Martin Charvát.

Ledová plocha je učena prioritně pro veřejné bruslení. Veřejnosti, včetně bruslení rodičů s dětmi, se otevírá, s výjimkou víkendů, odpoledne (aktuální časový program je vždy zveřejněn ZDE), všední dny dopoledne jsou vyhrazeny bruslení škol. Světla nad kluzištěm zhasínají až po 22:00, večer ale led „patří“ spíše skupinám, které si kluziště pronajímají, třeba na mezifiremní hokejová utkání a podobně.

Velký zájem byl o bruslení v době vánočních prázdnin. Ve dnech mezi Vánoci a Silvestrem si denně přišlo zabruslit až 1450 lidí, ale i během posledního dne roku 2019 se sem za sportem vydala tisícovka lidí. Naprosto rekordní ale byla neděle 12. ledna - 1571 bruslařů.

Nekrytá ledová plocha je umístěna mimo dostihovou dráhu za paddockem, návštěvníkům jsou k dispozici šatny, občerstvení a další služby, jako třeba půjčovna či broušení bruslí, ve vestibulu tribuny D, odkud vede ke kluzišti speciální chodník. Pokud klimatické podmínky dovolí, bude kluziště na závodišti fungovat až do konce února, během jarních prázdnin se bude bruslit podle víkendového programu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…