Primátor Charvát: V kauze opravy třídy Míru padl rozsudek

05.12.2017 22:24

Okresní soud v Pardubicích dnes rozhodl ve sporu mezi městem Pardubice a společností Syner, který trvá již přes dva roky. Město v roce 2015 odmítlo zaplatit firmě, která zrekonstruovala pardubickou třídu Míru, 13,7 milionu korun (s DPH) za práce, které společnost na stavbě neprovedla. Soud dnes žalobu Syneru v částce zhruba 12,9 milionu korun zamítl. Město má firmě z požadované částky uhradit 823 313 korun. Rozsudek není pravomocný.

Primátor Charvát: V kauze opravy třídy Míru padl rozsudek
Foto: archiv primátora
Popisek: primátor Pardubic Martin Charvát (ANO)

„Jsem rád, že v prvoinstančním rozhodnutí padl tento verdikt. Z mého pohledu bylo vždy naprosto jasné, že město, coby řádný hospodář, nemůže zaplatit za práci, která nebyla provedena," řekl k rozhodnutí okresního soudu primátor Martin Charvát.

Liberecká společnost Syner rekonstruovala pardubickou hlavní třídu v letech 2014 až 2015. Za provedení stavby městu naúčtovala 98,4 milionu korun (bez DPH), město ovšem uhradilo pouze 87 milionů (bez DPH). V loňském roce vydal soud z podnětu Syneru na spornou částku platební rozkaz, město však proti němu podalo odpor. Strany se nedohodly ani na mimosoudním vyrovnání a spor musel rozhodnout soud.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě