Primátor Hrabálek: Hlavní ulice na Novém Hradci je po rekonstrukci znovu průjezdná

17.12.2021 10:01

Od dnešního dne mohou řidiči začít opět využívat Hlavní ulici na Novém Hradci Králové, která je páteřní komunikací této části města a důležitou spojnicí s Roudničkou a Moravským Předměstím.

Primátor Hrabálek: Hlavní ulice na Novém Hradci je po rekonstrukci znovu průjezdná
Foto: ODS
Popisek: Alexandr Hrabálek

Od poloviny loňského roku procházela rozsáhlou rekonstrukcí, která je již téměř dokončena. 

Anketa

Bude válka mezi Ruskem a Ukrajinou?

20%
77%
hlasovalo: 17527 lidí
Zbývá dodělat vedlejší úpravy nezpevněných ploch a trávníků, které ale nemají vliv na bezpečnost dopravy. Silnice proto mohla být otevřena v rámci předčasného užívání, kompletně hotovo a zkolaudováno má být na jaře.

„Rozsáhlá rekonstrukce Hlavní ulice patří mezi jedny z největších investic města do dopravy v posledních letech, vyšla na přibližně 60 milionů korun bez DPH. Místním patří velké díky za pochopení, protože různá nutná dopravní omezení zde trvala zhruba rok a půl, což je skutečně náročné. Situaci určitě pomohlo rozdělní oprav na dvě etapy, a i díky tomu, že stavební práce zde pokračovaly podle plánů, mohla být alespoň jedna část komunikace většinu času průjezdná. Vloni touto dobou jsme k předčasnému užívání otevírali úsek od Roudničské ulice až k bývalému rockovému klubu U Cikána, nyní můžeme zprůjezdnit zbytek,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

Celková rekonstrukce by měla být kompletní v dubnu příštího roku, a to včetně kolaudačního souhlasu. „O ten můžeme žádat až bude celá investice dokončena, nyní zbývají jen úpravy nezpevněných ploch a vysetí trávníků, což musí dodavatelská firma podle smlouvy dodělat do konce dubna příštího roku. To ale nebrání bezpečnému pohybu chodců a provozu automobilů, proto jsme nyní opět přistoupili k předčasnému užívání, aby mohli místní komunikaci využívat a nemuseli čekat na získání finálního kolaudačního souhlasu,“ doplňuje náměstek Bláha.

Na Hlavní ulici je po rekonstrukci nový povrch silnice, zpevněny byly chodníky a částečně již byla obnovena zeleň, další vedlejší úpravy budou pokračovat v příštím roce. Došlo také k doplnění městského mobiliáře nebo instalaci nového veřejného osvětlení. Do stavby byly také zahrnuty rekonstrukce veškerých místních a účelových komunikací, které propojují Hlavní ulici s ulicemi Pod Vodárnou, K Hvězdárně a K Cikánu. Součástí byla také kompletní oprava konečné zastávky MHD Kluky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…