Primátor Hrabálek: Město daruje potřebným potraviny z jídelny důchodců

25.09.2019 12:22

Koncem srpna ukončila definitivně svůj provoz městská jídelna důchodců v Šafaříkově ulici. Od minulého týdne ji ale znovuotevřel soukromý zřizovatel.

Primátor Hrabálek: Město daruje potřebným potraviny z jídelny důchodců
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Zbývající suroviny a potraviny z městské provozovny město daruje do Potravinové banky Hradec Králové. Distribuovány by měly být do azylových domů a dětských domovů v Královéhradeckém kraji. Celkově jsou zde nespotřebované potraviny v celkové hodnotě bezmála 13 tisíc korun.

„Věnovat potraviny k takovýmto účelům je nesporně správným krokem. Do dětských domovů a azylových domů půjdou zejména potraviny nepodléhající rychlé zkáze jako luštěniny, těstoviny nebo koření. O distribuci se postará královéhradecká Potravinová banka, která o zmiňované potraviny projevila zájem,“ sdělil primátor města Alexandr Hrabálek. Potraviny jsou zatím uskladněny v objektu, kde sídlila jídelna důchodců, a po uzavření smlouvy budou přesunuté do Potravinové banky.

Jídelna důchodců k poslednímu srpnu ukončila svůj provoz v důsledku úbytku pracovní síly i klesajícímu zájmu o vydávané obědy. Od minulého pondělí byla jídelna znovu otevřena a je provozována soukromým subjektem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…