Primátor Hrabálek: Město nabízí startovací byty

23.10.2021 10:23

Letos na podzim město Hradec Králové opět vyhlásí výběrové řízení na pronájem uvolněných startovacích bytů. Celkem se bude jednat o 60 bytů velikosti 1+kk a 2+kk. Část bytů je k dispozici okamžitě, další budou obsazovány po jejich uvolnění v průběhu následujícího roku.

Primátor Hrabálek: Město nabízí startovací byty
Foto: ODS
Popisek: Alexandr Hrabálek

Podávat žádosti mohou osoby, které k datu podání ještě nedosáhly věku 32 let, mají ve městě trvalý pobyt nebo jsou zde zaměstnány, a také nevlastní byt ani jinou nemovitost určenou k bydlení. 

Anketa

Chcete Pekarovou Adamovou za předsedkyni Poslanecké sněmovny?

4%
93%
hlasovalo: 47019 lidí
K dispozici budou byty v lokalitách Svatojánská a Stromovka, také na Gočárově třídě nebo v ulicích Urxova, Pod Zámečkem, Divišova a Rybova. Předepsané formuláře můžou žadatelé odevzdávat pouze osobně na magistrátu města ve dnech 3., 10. a 15. listopadu vždy od 8 do 17 hodin. Termín veřejného losování proběhne 22. listopadu v 15 hodin ve velkém sále Adalbertina.

„Startovací byty jsou ideálním řešením bydlení pro mladé lidi, protože jim nízký nájem umožní dosáhnout na plnohodnotné bydlení a zároveň si našetřit finance do budoucna. Obzvlášť v dnešní době, kdy jsou ceny nemovitostí velmi vysoké, je po tomto typu bydlení vysoká poptávka,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

Žadatelé kromě podmínek věku nebo bydliště či zaměstnání v Hradci Králové musí splňovat ještě další podmínky. „Žadatel například nesmí vlastnit byt ani jinou nemovitost určenou k bydlení, nesmí být dlužníkem města nebo městských organizací a je zaměstnán více než šest měsíců před podáním žádosti. Budeme také požadovat, aby se vybraný žadatel přihlásil k trvalému pobytu v Hradci Králové. Každý uchazeč o startovací byty může podat pouze jednu žádost, přičemž manželé nebo registrovaní partneři jsou považování za jednoho uchazeče,“ informuje náměstek primátora pro oblast správy majetku města Pavel Marek. Nájemné v těchto startovacích bytech zůstává nezměněno, je určeno ve výši 45,30 korun za metr čtvereční za měsíc.

Uvolněné startovací byty se nachází v k lokalitách Svatojánská a Stromovka, na Gočárově třídě v domě čp. 760, v Urxově ulici čp. 296, v ulici Pod Zámečkem čp. 1835, 1836 a 1837, v Rybově ulici čp. 1898 a Divišově ulici čp. 830.

Vyplněné žádosti o pronájem startovacích bytů budou přijímány pouze osobně ve dnech 3., 10. a 15. listopadu vždy od 8 do 17 hodin v zasedací místnosti č. 199/A. v prvním patře pravého křídla budovy hradeckého magistrátu na adrese Československé armády 408. Přihlášky nelze podávat elektronicky ani zasílat poštou. Přihláška do výběrového řízení bude od 15. října 2021 k dispozici na odboru správy majetku města, na webových stránkách města nebo na úřední desce. Na těchto místech budou postupně doplněny také další informace k výběrovému řízení včetně možnosti prohlídek bytů.

Veřejné losování proběhne 22. listopadu od 15 hodin a bude provedeno zástupcem odboru interního auditu a kontroly ve velkém sále Adalbertina. „Vítězný uchazeč bude mít možnost si konkrétní byt prohlédnout, a pak sdělit odboru správy majetku města, zda na něj chce uzavřít nájemní smlouvu. V případě jeho nezájmu, bude osloven další vylosovaný v pořadí. Nájemní smlouvy budou uzavírány od prosince. Větší počet bytů se bude postupně uvolňovat také v průběhu prvního pololetí roku 2022,“ dodává náměstek Marek.

Výběrové řízení č. OM1/158/2021 na pronájem startovacích bytů, více k. ú.
Úřední deska - Detail - MMHK/178403/2021 OM1/Str ZDE

Kontakty:
Silvie Stránská: silvie.stranska@mmhk.cz, tel: 495 707 734, 727 874 315
Radka Šobová: radka.sobova@mmhk.cz, tel: 495 707 573

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích