Primátor Hrabálek: Město podpoří rozvoj a údržbu sportovišť dotacemi

10.11.2021 9:15

Město Hradec Králové vypíše dotační program na rozvoj, rekonstrukci a údržbu sportovišť a tělovýchovných zařízení, která se nacházejí na území města, ale nejsou v jeho majetku.

Primátor Hrabálek: Město podpoří rozvoj a údržbu sportovišť dotacemi
Foto: ODS
Popisek: Alexandr Hrabálek

Celkově půjde o pět milionů korun. Žádosti o dotace bude hradecký magistrát přijímat během ledna příštího roku. Vypsání dotačního programu na svém včerejším zasedání schválili zastupitelé města. 

Anketa

Je Zeman povinen jmenovat ministrem kohokoliv, koho navrhne Fiala?

2%
96%
hlasovalo: 15182 lidí

„Chceme v našem městě rozvíjet sport a podporovat sportovce, kteří, aby mohli dosahovat skvělých výkonů, potřebují mimo jiné také kvalitní zázemí. Kromě podpory vlastních sportovišť se proto chystáme vypsat dotační program na rozvoj a podporu sportovišť, která nejsou v majetku města, ale nacházejí se na jeho území. Dotaci budou moci zájemci využít na investiční i neinvestiční akce, které budou provedeny v příštím roce. V případě významných investic může být projekt realizován i s přesahem do roku 2023,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

Žádosti o dotace bude možné podávat pouze elektronicky, a to od 10. do 26. ledna prostřednictvím dotačního portálu města Hradec Králové (https://dotace.mmhk.cz). Žadatelem o dotaci může být fyzická nebo právnická osoba, která provádí veřejně prospěšné činnosti a projekty. Žádat lze o dotace do výše maximálně 80 % z celkových nákladů na projekt. Jeden projekt může být podpořen pouze v jednom dotačním programu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.