Primátor Hřib: Distribuce respirátorů do Prahy absolutně selhala

14.03.2020 22:01

Komentář na facebookovém profilu k nedostatku respirátorů

Primátor Hřib: Distribuce respirátorů do Prahy absolutně selhala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib

Dnes se krizový štáb hl. m. Prahy shodl:

Distribuce respirátorů do Prahy ze strany Ministerstva zdravotnictví absolutně selhala.

Mrzí mě, že vláda v médiích prezentuje, že zdravotnický materiál Praha dostala už včera. Ve skutečnosti je realita naprosto odlišná. Kromě 50 respirátorů určených pražské Záchranné službě jsme nedostali vůbec nic. Apeluji na vládu, aby sdělovala veřejnosti pravdivé údaje a doručila Praze ochranné pomůcky co nejdříve.

Na sobotní tiskové konferenci přitom Andrej Babiš uvedl: „Není pravda, že by naši zdravotníci neměli respirátory. Tak mi řekněte kde a já jim to dnes osobně rozvezu.“

Napsal jsem proto panu premiérovi:

Vážený pane premiére, v souladu s vaší ranní výzvou vám sděluji, že pro zdravotníky máme v Praze na nejbližší týden nyní požadavky na 125 tisíc respirátorů FFP3 a 73 tisíc FFP2. Pro sociální služby, které se starají o seniory potřebujeme 59 tis FFP3 a 28 tis FFP2. O doručení prosím na Městskou polikliniku ve Spálené ulici v Praze.

Děkuji, Zdeněk Hřib

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

19:05 Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

Zastupitelé hlavního města Prahy schválili odkup osmi pozemků od Českých drah. Pozemky se nacházejí …