Primátor Hřib: Má smysl nosit roušku? Ano

17.03.2020 18:45

Komentář na facebookovém profilu k výzvě nošení roušky

Primátor Hřib: Má smysl nosit roušku? Ano
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib

Má smysl nosit roušku? Ano! 

Bráníte tím šíření nákazy. (Pokud byste byli nakažení, nemusíte to vůbec vědět, nákaza koronavirem může být i bezpříznaková nebo se projevit později. Nošením roušky tak preventivně chráníte ostatní.).

Pokud tedy máte roušky k dispozici, určitě je noste!

Pokud ne, na internetu koluje spoustu návodů, jak si roušky vyrobit. Třeba v odkazovaném článku nebo ve skupině Česko šije roušky. Šitá bavlněná rouška je vlastně ochrannou pomůckou, která se ještě v nedávných dobách běžně používala ve zdravotnictví. Můžete ji přeprat, vyvařit nebo přežehlit a poté opakovaně použít.

Dobrovolníci, kteří pomáhají v rámci www.pomahamepraze.cz ochranné pomůcky dostávají. Stejně tak personál pražské záchranky, hasiči a strážníci, jejichž organizace včas nakoupily respirátory pro složky integrovaného záchranného systému.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…