Primátor Hřib: Magistrát umožňuje zaměstnancům i pracovníkům na úřadech práci z domova

30.03.2020 16:47

Hlavní město vybralo vítěze zakázky pro zajištění lepšího vzdáleného připojení k systémům magistrátu. Zaměstnancům pomůže například při práci z domova.

Primátor Hřib: Magistrát umožňuje zaměstnancům i pracovníkům na úřadech práci z domova
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib

Rada hl. m. Prahy na svém pondělním zasedání schválila vítěze zakázky na provoz a poskytování podpory pro CITRIX farmu, která zajistí virtuální plochu v prostředí Magistrátu hl. m. Prahy včetně všech bezpečnostních opatření. Společnost Autocont a.s., která v zakázce zvítězila, poskytne mimo jiné dedikované aplikační prostředí pro informační systémy, to pomůže zaměstnancům města například při práci z domova.

Hlavním cílem této veřejné zakázky bylo zajištění provozní podpory pro CITRIX farmu v režimu 24 hodin 7 dní v týdnu, zajištění rozvoje pro Magistrát hl. m. Prahy a městské části a poskytnutí dedikovaného aplikačního prostředí pro informační systémy. Kromě jiného tyto systémy pomohou zaměstnancům hlavního města i městských částí při práci ze vzdáleného připojení, jako je například z notebooku při home office.

„Jsem rád, že magistrát jde příkladem a jako moderní instituce umožňuje svým zaměstnancům i pracovníkům na úřadech městských částí práci z domova za použití vzdálených přístupů,“ uvedl primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib.

Systém CITRIX vytváří pro zaměstnance takzvanou virtuální plochu v prostředí Magistrátu hl. m. Prahy včetně přístupu do interních aplikací uživatele. To pomůže jednotlivým zaměstnancům připojit se z pohodlí domova do systému stejně tak, jako kdyby seděli v kanceláři. V rámci mimořádných opatření v souvislosti s koronavirem takto například v současnosti pracuje přibližně třetina z více jak 2000 úředníků a zaměstnanců města. Druhou třetinu pak tvoří lidé, kteří stále docházejí do svých kanceláří či na přepážky. Zbylou třetinu pak lidé v karanténě nebo na ošetřovatelské dovolené apod.

V zakázce „Implementace technických opatření, koncepce provozu a poskytování souvisejících rozšířených servisních ICT služeb včetně ServiceDesk a Helpdesk služby pro Citrix XenApp  Citrix XenDesktop v prostředí MHMP“ zvítězila společnost Autocont a.s. s nabídkovou cenou 18 546 100 Kč bez DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

10:04 Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.