Primátor Hřib: Praha vyhlašuje výběrové řízení na ředitele magistrátu

12.04.2019 19:06

Hlavní město dnes vypsalo výběrové řízení na ředitele Magistrátu hlavního města Prahy. Bližší informace spolu s požadavky na uchazeče jsou zveřejněny na úřední desce úřadu. V současné době je řízením úřadu pověřena Zdena Javornická.

Primátor Hřib: Praha vyhlašuje výběrové řízení na ředitele magistrátu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátor Zdeněk Hřib

O obsazení pozice ředitele pražského magistrátu bude rozhodovat komise o dvanácti členech s hlasovacím právem složená ze čtyř úředníků magistrátu, dvou zástupců každé z koaličních stran a dvou zástupců opozice.

„Věřím, že společně vybereme kompetentní osobu do vedení tak významné instituce jakou je Magistrát hlavního města Prahy. Praha potřebuje svěží a inspirativní vedení, tak aby se nastartovala realizace pozitivních změn. Příslibem budoucích změn, které přetrvají jedno volební období, je i to, že v komisi budou spolurozhodovat i zástupci opozičních klubů,“ uvedl k vypsanému výběrovému řízení primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib.

Uchazeči spolu s přihláškou do výběrového řízení předloží svoji vizi fungování Magistrátu hl. m. Prahy v rozsahu maximálně dvě strany A4. Musí také mimo jiné prokázat znalost například obecných principů organizace a činnosti veřejné správy, zejména samosprávy, znalost územního členění hlavního města Prahy a rozdělení kompetencí mezi hlavním městem Prahou a městskými částmi, přehled o činnostech vykonávaných Magistrátem hlavního města Prahy v samostatné a přenesené působnosti či povědomí o evropských právních předpisech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…