Primátor Hřib: Svoz tříděného odpadu bude chytrý a šetrný

02.11.2021 19:02 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke svozu tříděného odpadu.

Primátor Hřib: Svoz tříděného odpadu bude chytrý a šetrný
Foto: Hana Brožková
Popisek: Pražský primátor Zdeněk Hřib

Svoz tříděného odpadu bude chytrý a šetrný!

6000 pražských kontejnerů vybavíme senzory, které budou měřit míru jejich zaplněnosti. Díky těmto datům a jejich analýze pak můžeme lépe naplánovat svoz odpadu tak, aby auta nejezdila zbytečně pro prázdné popelnice a naopak aby se plné popelnice vyvezly včas.

Pro Pražany to bude znamenat čistší prostředí kolem kontejnerů, ale také méně smogu z popelářských aut díky lepšímu plánování jejich výjezdů a tras. Pro městskou kasu to pak bude znamenat miliony ušetřených korun ročně. A to se počítá!

Navíc už víme, že toto řešení skvěle funguje. Navazujeme totiž na dřívější pilotní Smart Prague projekt, v rámci kterého jsme instalovali přes 420 senzorů do kontejnerů (tenkrát především podzemních). Tento projekt obdržel dokonce mnoho odborných ocenění, například v soutěži Chytrá města pro budoucnost se v kategorii Chytré město 2019 nad 200 000 obyvatel umístil na prvním místě.

Pořád tedy platí to, co říkám od samého začátku. Že chytré město je takové, které je řízené na základě dat. A že díky tomu je pak v takovém městě život jednodušší a příjemnější. Což je přesně náš cíl, za kterým jdeme!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …