Primátor Jiránek: Stojany na kola na obou místech jsou přínosné

22.07.2020 20:41

Na Sletišti a u vlakového nádraží mohou cyklisté využít nové stojany na kola.

Primátor Jiránek: Stojany na kola na obou místech jsou přínosné
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Dan Jiránek

V Kladně u vlakového nádraží a na Sletišti jsou k dispozici nové stojany na kola Město dokončilo další dva projekty z pera obyvatel a nainstalovalo nové stojany na kola za šedesát pět tisíc korun. Navrženy byly v rámci participativního rozpočtu 2019. Jeden z projektů navrhnul stojany u vlakového nádraží a druhý pro návštěvníky městských sportovišť na Sletišti.

„Velmi si cením návrhů na zlepšení veřejných prostor, právě participativní rozpočet je výborným příkladem, jak obyvatelé mohou navrhnout projekty, které v okolí chybí. Cyklistika je v Kladně velmi oblíbená a stojany na kola na obou místech jsou jistě přínosné,“ řekl primátor Dan Jiránek a dodal: „Stojany na kola jsou oboustranné, prodloužená konstrukce je zabudována třicet centimetrů do země a odolnost vůči povětrnostním vlivům zajistí pozinkovaná povrchová úprava a nástřik barvou.  U vlakového nádraží bylo nutné vytvořit záliv s dlažbou, aby se stojany daly zapustit do země. U nádraží je navíc situována bezpečnostní kamera, která monitoruje také prostor nových stojanů na kola. Na Sletišti lze stojany využít na dvou místech, u dětského hřiště, kam často míří rodiny s dětmi a také u veřejných toalet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Ať už vědomě nebo z hlouposti pracujete proti ČR, probuďte se

18:09 Farský (STAN): Ať už vědomě nebo z hlouposti pracujete proti ČR, probuďte se

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Vrběticím.