Primátor Jiránek: V kontextu s rozdělovskou ubytovnou padlo trestní oznámení

08.07.2019 5:29

Vedení města Kladno podalo v souvislosti s ubytovnou v Rozdělově, která v dubnu vyhořela a musela být z bezpečnostních důvodů uzavřena, trestní oznámení.

Primátor Jiránek: V kontextu s rozdělovskou ubytovnou padlo trestní oznámení
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Dan Jiránek

Rozhodla o tom městská rada. Zároveň také projednala stížnost obyvatel kladenských ulic v okolí ubytovny.

„Nejen k rozdělovské ubytovně se uskutečnila řada intenzivních jednání a důkladně jsme o ní debatovali také s externími právníky. Na prvním místě přitom musí být veřejný zájem. Protože je i z dopisu, který přišel na radnici, zřejmé, že se obyvatelé ulic Doberská, Kořenského, Zeyerova a dalších obávají o zdraví a bezpečnost, podali jsme trestní oznámení. A to pro podezření, že neznámý pachatel či pachatelé v souvislosti s ubytovnou v Rozdělově spáchali trestný čin obecného ohrožení,“ říká primátor statutárního města Kladno Dan Jiránek a dodává: „Vše tak prošetří orgány činné v trestním řízení.“

Podle městu aktuálně známým informacím provozovatel rozdělovské ubytovny zajistil po dubnovém požáru nápravu pouze částečně, a to z pohledu požárních předpisů. Co se týče požadavků stavebního úřadu, zatím se situace nezměnila. Objekt tak nemůže být otevřen.

V Kladně je v současné době dvacet pět ubytoven, jejichž nájemcům se vyplácejí sociální dávky. Jsou zcela plné, a to i kvůli zrušení opatření obecné povahy k bezdoplatkové zóně (OOP).  Zrušil ho Středočeský kraj, zjednodušeně proto, že ho minulé vedení města nevhodně připravilo jako celoplošné. Radnice nyní chystá nové OOP tak, aby odpovídalo platné legislativě. Pomoci s přípravou může i široká veřejnost, mimo jiné informováním městské policie o přestupcích, či o jinak závadném chování, které obtěžuje nebo znepříjemňuje soužití v Kladně. Kontaktní email pro evidenci sociálně patologických jevů je prestupky@mestokladno.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

15:14 Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem ve…