Primátor Jura: Město bude digitalizovat Varovný a informační systému obyvatel a povodňový plán

21.10.2020 10:46

Radní na své poslední schůzi schválili projektový námět, přípravu a podání žádosti o dotace z Operačního programu Životní prostředí na projekt „Digitalizace Varovného a informačního systému obyvatel a Digitální povodňový plán města Prostějova“.

Primátor Jura: Město bude digitalizovat Varovný a informační systému obyvatel a povodňový plán
Foto: Město Prostějov
Popisek: František Jura

„Stávající varovný systém vznikal v jednotlivých etapách od roku 2006 do 2011. Celkově máme 213 hlásičů, z toho 175 je jednosměrných a 38 obousměrných. Technickoprovozní životnost telekomunikačních a sdělovacích zařízení je, dle vyjádření výrobce, přibližně 10 let, což je doba, kterou již máme překročenou,“ uvedl primátor města František Jura a doplnil, že je třeba přihlédnout k celosvětovému výraznému odklonu od analogových komunikací, jehož důsledkem je ukončení výroby analogových komponentů. Tato skutečnost negativně ovlivňuje servisní udržování analogových jednotek.

„Stávající bezdrátové hlásiče, respektive jejich náhradní díly, již není možné dlouhodobě zajistit. Je tedy čas na modernizaci. Zmiňovaný projektový námět se také týká vypracování Digitálního povodňového plánu města Prostějova a obce s rozšířenou působností, který je již také nevyhovující,“ doplnil primátor Jura. Konečná výše potřebných financí bude upřesněna až při projekčním místním průzkumu, zástavby nových lokalit a radiového měření.

„Pokud chceme mít systém s perspektivou spolehlivého provozu, včetně servisního zajištění po dobu dalších 10 –15 let, je třeba přejít na nový plně digitální obousměrný systém a využít vypsanou výzvu z dotačního titulu Operačního programu Životní prostředí, která umožňuje budování moderních varovných a informačních systémů a digitálních povodňových plánů,“ uzavřel primátor František Jura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

18:09 Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce platformových kurýrů