Primátor Jura: Severní obchvat je s předstihem otevřen

25.11.2021 13:49

Obchvat města Prostějova umožní motoristům vyhnout se přetíženému centru města a plynule se napojit na D46.

Primátor Jura: Severní obchvat je s předstihem otevřen
Foto: Město Prostějov
Popisek: František Jura

Dokončený obchvat Prostějova byl otevřen do plného provozu dnes 24. 11. 2021. 

Anketa

Je v pořádku, když politik zbohatne na dotovaných solárních elektrárnách či jiných dotovaných obnovitelných zdrojích energie?

hlasovalo: 28386 lidí
Stavební práce byly zahájeny v srpnu 2019 a trvat měly 32 měsíců. Termín realizace se podařilo zkrátit o pět měsíců, za což patří oběma zhotovitelům - společnostem Strabag a Eurovia - velké díky. (Severní obchvat, to je hlavní trasa s přidruženými objekty v délce 3,1 kilometru, postaveno zde bylo 32 stavebních objektů a dva mosty.)

"Je potřeba poděkovat všem, kteří se na této stavbě podíleli a také všem, co stáli u jejích prvopočátků a v neposlední řadě také investorům. Za vybudování obchvatu stojí spousta práce od plánování, výkupů pozemků až po samotnou realizaci. Pro město Prostějov jde o stěžejní stavbu, od které si slibujeme úlevu pro zdejší dopravu. Vznikem obchvatu však práce nekončí. Budeme pokračovat návaznými kroky v podobě spolupráce s Krajským úřadem Olomouckého kraje na přípravě vybudování Severozápadního kvadrantu vedoucího od Kostelecké ulice až k obci Mostkovice. Tím by se tranzitní doprava měla posunout mimo město Prostějov," nastínil primátor Prostějova František Jura.

S jeho slovy souhlasí náměstek primátora Jiří Rozehnal, v jehož pracovní náplni je stavební rozvoj a investice:

"Za město jsem velmi spokojen s odvedenou prací a jsem hrdý na to, že se nám podařilo vykoupit všechny pozemky (110 vlastníků a téměř 270 parcel), které byly potřebné pro zahájení stavby. Děkuji tedy bývalým vlastníkům za to, že nám parcely prodali. Již dnes mohu uvést, že nás čekají návazné práce jak na již zmíněné  přípravě Severozápadního kvadrantu, tak také na zkapacitnění kruhového objezdu v Olomoucké ulici."

Městský okruh Prostějova přišel na čtyři sta miliónů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…