Primátor Jura: Ve městě bude pravděpodobně zavedeno automatické měření rychlosti

18.12.2020 4:33

Důvodem je zvýšení bezpečnosti silničního provozu.

Primátor Jura: Ve městě bude pravděpodobně zavedeno automatické měření rychlosti
Foto: Město Prostějov
Popisek: František Jura

Rada města Prostějova záměr odsouhlasila a uložila dotčeným odborům Magistrátu města Prostějova učinit potřebné kroky k zavedení měření rychlosti vozidel.

„Nejdříve bude nutné určit konkrétní místa pro umístění měřících skříní (v počtu 3 až 5 pro jedno měřící zařízení). Uvažujeme o lokalitách v ulicích Brněnská, Vrahovická, Wolkerova, Plumlovská, Vápenice, Dolní a Olomoucká,“ nastínil primátor František Jura.

Po provedené analýze se jeví jako vhodná dvě místa na vnitřním okruhu - na ulici Brněnská a Wolkerova, kde není nutné zajišťovat nové rozvodné skříně. Dále bez realizace nové rozvodné skříně je možné vybudovat i měřící místa na ulici Olomoucké a Dolní. Po vyhodnocení provozu měření na zmíněných místech, mohou být doplněna další dvě měřící místa a případně i radar.

„Dalším krokem bude zadat veřejnou zakázku na pořízení systému. Zařízení bude v majetku města a také jeho provoz a vyhodnocení přestupků budou zajišťovat pracovníci magistrátu,“ doplnil náměstek primátora Jiří Rozehnal s tím, že zkušební provoz je předběžně plánován od 01. 07. 2021, ostrý provoz od 01. 9. 2021.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace