Primátor Kajnar: Ostrava a Katovice společně pro zlepšení ovzduší

21.03.2014 17:40

Ve čtvrtek 20. března podepsali primátoři statutárního města Ostravy a partnerského města Katovic „Memorandum statutárního města Ostravy a města Katovice o společném zájmu na zlepšení čistoty ovzduší v česko-polském příhraničí."

Primátor Kajnar: Ostrava a Katovice společně pro zlepšení ovzduší
Foto: i-region.eu
Popisek: Bývalý primátor Ostravy Petr Kajnar

Z obsahu memoranda lze například vybrat společný závazek zvýšit informovanost obyvatel o negativních dopadech spalování odpadů, podporovat ekologické vytápění, aktivně podporovat zateplování budov nebo zvýšit intenzitu čištění silnic.

Jde o další významný krok, který statutární město Ostrava učinilo na poli ochrany životního prostředí. Již dnes investuje moravskkoslezská metropole ze svého rozpočtu nemalé částky na tyto aktivity, neboť si uvědomuje význam této oblasti na kvalitu života občanů města, stejně jako celkovou konkurenceschopnost a atraktivitu regionu. Do oblasti životního prostředí šlo z městského rozpočtu od roku 2007 více než 14 miliard 107 milionů korun. Tato částka zahrnuje finance použité na ochranu ovzduší a zeleně, včetně její výsadby, dotace na podporu městské hromadné dopravy, ekologickou výchovu, vodní hospodářství a protipovodňovou ochranu, odpady a revitalizaci brownfields. Jen na ostře sledovanou oblast ochrany ovzduší bylo od roku 2007 vydala Ostrava 8 miliard 770 milionů korun. V tom jsou například zahrnuty výdaje na údržbu městské zeleně, projekty výsadby a revitalizace stromů a keřů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…